Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the Questions.
There has been much debate over the past few decades concerning fears that automation will lead to robots replacing human workers on a massive scale.
The increasing use of robotics, computers and artificial intelligence is a reality, but its full implications are far from cut and dried. Some forecasts present the future in a utopian way, claiming that robots will take over the tedious heavy work thus freeing up human time and potential, allowing for more creativity and innovation. At the other end of spectrum are those who foresee an employment apocalypse, predicting that almost fifty percent of all American jobs could vanish within the next few decades. Former Microsoft chairman Bill Gates states that in 20 years robots could be in place in a number of job categories, particularly those at lower end of the scale in terms of skills.
The bottom line is that while the future is always uncertain, robots are a fixture of our society, which is not going to disappear. As with the Industrial Revolution, where machines were utilized in many tasks in place of manual laborers and social upheaval followed, the Digital Revolution is likely to place robots in various jobs. In spite of that, many of today’s jobs were not in existence before the Industrial Revolution, such as those of programmers, engineers and data scientists. This leads other experts to criticize this alarmist approach of robot scare-mongering, which is invariably compared to the 19th-century “Luddites”. This group was textile workers who feared being displaced by machines and resorted to violence, burning down factories and destroying industrial equipment – their rejection of inevitable progress has come to symbolize mindless ignorance.
Needless to say, exactly what new kinds of jobs might exist in the future is difficult to envision at present. Therefore, the crux of the issue is not whether jobs will be lost, but whether the creation of new vacancies will outpace the ever-increasing number of losses and what skills will be required in the future.
It is clearly not all doom and gloom, as demand for employees with skills in data analysis, coding, computer science, artificial intelligence and human-machine interface is rising and will continue to do so. Furthermore, the demand for skills in jobs where humans surpass computers, such as those involving care, creativity and innovative craftmanship, are likely to increase considerably. Ultimately, the key lies in the adaptation of the workforces, through appropriate education and training, to keep pace with our world’s technological progress.Câu hỏi:
What is the main concern associated with technological advances in the workplace?
- A. safety at work
- B. increased unemployment
- C. the use of artificial intelligence
- D. robots taking over the world
Lời giải tham khảo:
Đáp án đúng: B
Đáp án B
Kiến thức: đọc hiểu
Tạm dịch: Mối quan tâm chính liên quan đến tiến bộ công nghệ ở nơi làm việc là gì?
A. an toàn tại nơi làm việc B. tăng thất nghiệp
C. việc sử dụng trí tuệ nhân tạo D. robot chiếm lĩnh thế giới
Thông tin: There has been much debate over the past few decades concerning fears that automation will lead to robots replacing human workers on a massive scale.RANDOM
Câu hỏi này thuộc đề thi trắc nghiệm dưới đây, bấm vào Bắt đầu thi để làm toàn bài
Hướng dẫn Trắc nghiệm Online và Tích lũy điểm thưởng
CÂU HỎI KHÁC
- The Dutch are playing the Italian first, and then the Spanish and the Portuguese play.
- So extensive the lakes are that they are viewed as the largest bodies of fresh water in the world.
- Each of the musicians in the orchestra were rehearsing daily before the concert tour began.
- The factory is fined for discharging dangerous chemicals into the river.
- Thanks to her regular workouts and sensible diet she certainly strikes me as in the pink.
- If you are at a loose end this weekend, I will show you around the city.
- The problem is due to discipline, or, more precisely, the lack of discipline, in school.
- On her birthday she had only her cat for company.
- I never thought that I could win a prize.
- The mistake in the accounts was not noticed until the figures were re-checked.
- Mr. Smith is very interested in our plan. I spoke to him on the phone last night.
- The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.
- Her first flight as the captain of a plane was an important _____ in her professional life.
- An inspiring speaker, Reverend Jackson always manages to _____ the best in his congregation.
- The bed-ridden old man objected _____ as a burden on his family.
- We are _____ considering having a swimming pool built as the summers are so long and hot.
- ______ anything, she was unable to help the police.
- Michelle is a(n) _____ worker who always takes great care not to make any mistakes.
- The moment you _____ him, you’ll understand what I’m talking about.
- Why should I throw the milk away? It _____.
- Mike has quickly established himself _____ the National Football League’s most valued players.
- Why did you waste your money on going to see that movie?” I know. It’s the ____ film I’ve ever seen.”
- Danielle would still be our best defender _____ an accident.
- ____ are poised to change the face of the construction industry in the coming year.
- She is an excellent actress!” You _____ again!”
- Do you know who else is going to be running for governor?” _____ that Mr. Jones is planning to.”
- What is the main concern associated with technological advances in the workplace?
- What do optimists predict technology will allow?
- What can be inferred from the comments made by Bill Gates?
- Why is the example of the Industrial Revolution given?
- What is the modern-day view of the Luddites?
- Which of the following is closest in meaning to crux in paragraph 4?
- According to the article, which quality will technology never be able to replace?
- What is the main idea of this article?
- According to the text, what is the importance of candles?
- Why dose the writer mention ancient Romans and Egyptians in the text?
- Why was stearin used in candles?
- According to the text, what dose the increase of candle sales illustrate?
- According to the text, what is needed to succeed at candle-making?
- What dose the passage warn readers not to do?
- Which of the following best expresses the main idea of this passage?