Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Millions of people tune into the weather forecast each evening on television. Most of them imagine that the presenter does little more than arrive at the studio a few minutes before the broadcast, read the weather, and then go home. In fact, this image is far from the truth. The two-minute bulletin which we all rely on when we need to know tomorrow's weather is the result of a hard day's work by the presenter, who is actually a highlyqualified meteorologist. Every morning after arriving at the TV studios, the first task of the day is to collect the latest data from the National Meteorological Office. This office provides up-to-the-minute information about weather conditions throughout the day, both in Britain and around the world. The information is very detailed and includes predictions, satellite and radar pictures, as well as more technical data. After gathering all the relevant material from this office, the forecaster has to translate the scientific terminology and maps into images and words which viewers can easily understand. The final broadcast is then carefully planned. It is prepared in the same way as other programmes. The presenter decides what to say and in what order to say it. Next a "story board" is drawn up which lays out the script word for word. What makes a weather fore-cast more complicated than other programmes are the maps and electronic images which are required. The computer has to be programmed so that the pictures appear in the cor-rect order during the bulletin.
The time allocated for each broadcast can also alter. This is because the weather re-port is screened after the news, which can vary in length. The weather forecaster doesn't always know how much time is available, which means that he/she has to be thoroughly prepared so that the material can be adapted to the time available. Another related complication is that the weather forecast has to be a live broadcast; it cannot be pre-recorded. Live shows are very nerve-racking for the presenter because almost anything can go wrong. Perhaps the most worrying aspect for every weather fore-caster is getting the following day's predictions wrong. Unfortunately for them, this is not an unusual occurrence; the weather is not always possible to predict accurately. The weather is a national obsession in Britain, perhaps because it is so changeable. It’s the national talking point, and most people watch at least one day bulletin. It can be mortifying for a weather man or woman who has predicted rain for the morning to wake up to brilliant sunshine. This day, a weather forecaster’s job is even more complicated because they are relied upon to predict other environmental conditions. For example, in the summer the weather forecast has to include reports on ultraviolet radiation intensity to help people avoid sunburn. The job of a weather forecaster is certainly far more complicated than just pointing at a map and describing weather conditions. It's a job for professionals who can cope with stressful and demanding conditions.Câu hỏi:
What perception do most people have of weather forecasters?
- A. They have many qualifications.
- B. They do a hard day’s work at the studio.
- C. They work very short hours.
- D. They always tell the truth.
Lời giải tham khảo:
Đáp án đúng: C
Đáp án C
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích: Nhận thức của hầu hết mọi người về người dự báo thời tiết?
A. Họ có nhiều bằng cấp.
B. Họ làm việc vất vả trong một ngày tại phòng thu.
C. Họ làm việc trong vài giờ ngắn.
D. Họ luôn luôn nói sự thật.
Thông tin: Most of them imagine that the presenter does little more than arrive at the studio a few minutes before the broadcast, read the weather, and then go home.RANDOM
Câu hỏi này thuộc đề thi trắc nghiệm dưới đây, bấm vào Bắt đầu thi để làm toàn bài
Hướng dẫn Trắc nghiệm Online và Tích lũy điểm thưởng
CÂU HỎI KHÁC
- By next Saturday, Tom ______ a whole month without smoking a cigarette.
- The man _______ his car outside hasn’t come back for it yet.
- She agreed that all the present paperwork ______ for everyone to have more time to socialize.
- I would rather Jane ______ my brother so much money when he asked for. I know for sure that I will have to pay his debt.
- You should take regular exercise _____ sitting in front of the television all day.
- I think almost everyone has heard the news from her, ________?
- I remember ______ him tomorrow. It will be a big sum of money I’ve been saving so far.
- The lake had ice on it this morning. It ________ very cold last night.
- The world-famous physicist and ______ Stephen Hawking published on important paper before he died at the age of 76.
- Because the waiter didn’t ______ what I ordered, he brought me a mutton steak instead of the chicken wings that I’d wanted.
- Italian TV has ______ a young composer to write an opera for the TV’s thirtieth anniversary.
- The acoustics in the concert hall were very poor and it was necessary to _____ performers’ voices.
- American children customarily go trick-or-treating on Halloween.
- At every faculty meeting, Ms. Volatie always manages to put her foot in her mouth.
- He was able to finish his book. It was because his wife helped him.
- The weather was so dismal. They had to cancel the picnic immediately.
- Adela and Phuong are talking about her new friend.Adela: ________?” – Phuong: He’s tall and thin with blue eyes.”
- Fiana and Fallon are talking about the weather.Fiana: Isn’t it going to rain tonight?” – Fallon: _________.”
- Impressed as we were by the new cinema, we found it rather expensive.
- She said she would go to the police unless she was given her money back.
- As television programmes become more popular, they seem to get worse.
- What perception do most people have of weather forecasters?
- Meteorologists get their information from
- Creating a weather forecast is complex because
- The computer has to be carefully programmed
- Weather forecasters have to know the material well because
- What does 'this” in paragraph 2 refer to?
- In Britain, people’s attitude to the weather
- Nowadays, weather forecasters have to
- One of the reasons why families break up is that parents are always critical of each other.
- My uncle, who is an accomplished guitarist, taught me how to play.
- Prevented the soil from erosion, the trees planted by the fanner many years before were what stopped the flood from reaching his house.
- The medical problems of parents and their children tend to be very similar to because of the hereditary nature of many diseases.
- Neither of the two candidates who had applied for admission to the Industrial Engineering epartment were eligible for admission.
- What is the main purpose of the passage?
- In paragraph 1, why does the author mention the platypus?
- The word 'paralyzed” in paragraph 1 is closest in meaning to
- In paragraph 2, what does the word 'them” refer to?
- The word 'defends” in paragraph 2 is closest in meaning to
- What are scientists surprised by?
- What would scientists like to investigate further?