AMBIENT

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Hưng Đạo

Tải về
 
UREKA

Mời quý thầy, cô giáo và các em học sinh lớp 12 tham khảo nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Hưng Đạo được biên soạn bởi HOC247 với phần đề và đáp án, lời giải chi tiết giúp các em tự luyện tập làm đề chuẩn bị thật kĩ trước kì thi giữa HK2 sắp tới.

Hi vọng tài liệu này sẽ có ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

ADSENSE

TRƯỜNG THPT TRẦN HƯNG ĐẠO

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 45 phút)

1. Đề số 1

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Until the 19th century, the denial of equal rights to women met with only occasional protest and drew little attention from most people. Because most women lacked the educational and economic resources that would enable them to challenge the prevailing social order, women generally accepted their inferior status as their only option. At this time, women shared these disadvantages with the majority of working class men, as many social, economic, and political rights were restricted to the wealthy elite [phần tử ưu tú]. In the 19th century, as governments in Europe and North America began to draft new laws guaranteeing equality among men, significant numbers of women – and some men – began to demand that women be accorded equal rights as well.

At the same time, the Industrial Revolution in Europe and North America further divided the roles of men and women. Before the Industrial Revolution most people worked in farming or crafts-making, both of which took place in or near the home. Men and women usually divided the numerous tasks among themselves and their children. Industrialization led male workers to seek employment outside of the home in factories and other large-scale [extensivve]enterprises. The growing split between home and work reinforced the idea that women’s “rightful place” was in the home, while men belonged in the public world of employment and politics.

Organized efforts by women to achieve greater rights occurred in two major waves. The first wave began around the mid-19th century, when women in the United States and elsewhere campaigned to gain suffrage [right to vote in political elections]– that is, the right to vote. This wave lasted until the 1920s, when several countries granted women suffrage.

Question 1: Why did the denial of equal rights to women draw little attention from the society until the 19th century?

A. They could not challenge the prevailing social order.

B. They did not have any other option.

C. Most women lacked the educational and economic resources.

D. All are correct.

Question 2: When did the women’s movement start in Western countries?

A. in the 18th century

B. in the late 18th century

C. in the early 20th century

D. in the 19th century

Question 3: What was the aim of the women’s movement in the United States in the 1920s?

A. to gain the right to vote

B. to gain the right to have much power in the society

C. to gain the right to go to work in the factory

D. to have the complete equality to men

Question 4: What did the effect of the Industrial Revolution in Europe and North America bring about?

A. Male workers tried to seek employment outside of the home.

B. It did not bring the equality to women.

C. Well-educated, upper-class men controlled most positions of employment and power in society.

D. All are correct.

Question 5: Until the 19th century, what was the status of the working class men in the society?

A. They had the same rights as women.

B. They did not have much power compared to the wealthy people.

C. They had no right at all.

D. They had much power in the society.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 6: A.  mean B   head C. lead D. beat
Question 7: A.  finished B.  attended C. washed D.  passed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 8: B. begin A. office C. destroy D.  complain
Question 9: A  labour B.  formal D.  effective C. dangerous

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in  meaning tothe underlined word(s) in each of the following questions.

Question 10: The ASIAN was set up on August 8th, 1967 in Bangkok, Thailand.

A. begun                       B. established                       C. seen                 D. proved

Question 11: The Asian Games have advanced in all aspects since the first Games was help in 1951.

A. competed                 B. taken place                       C. developed                    D. decreased

Question 12: Ask Mum for permission to go out now. She looks like she’s in a good mood.

A. fashionable             B. unconcerned                    C. happy                           D. Healthful

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 13: If you are at a loose end this weekend, I will show you round the city.

A. occupied                 B. reluctant.                          C. free              D. confident

Question 14: The earth is being threatened and the future looks bad.

A. defended                 B. varied                               C. done              D. made

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 15: Because of him request and his bothering me all the time, I’m finishing the project myself.

A. him                           B. project               C. bothering                       D. the time

Question 16: Because there are less members present tonight than there were last night, we must wait until the next meeting to vote.

A. less                            B. present              C. were             D. must

Question 17: The more you studythe  smartest you will become.

A The more                  B study            C. the  smartest                D. will become

Question 18: Reading can’t make your life longer, but reading really makes your life more thicker.

A. Reading                   B. longer            C. makes                 D. more thicker

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Question 19: You_________carry that carpel home yourself; the shop will send it.

A. can’t                         B. couldn’t                            C. mustn’t              D. needn’t

Question 20: It was the_________ day of my life when I heard I failed the university entrance examination.

A. saddest                    B. sadden            C. sad              D. sadly

Question 21: Grandma broke________ in tears when we told her about dad and Mum's divorce.

A. forth                         B. down              C. off              D. up

Question 22: _________ you finish typing that report, make five copies of it and give it to the officers.

A. When                       B. While              C. But                 D. Although

Question 23: Vietnam has a lot of ________ players who won many gold medals in The 22nd SEA Games.

A. outstretching           B. outstanding                     C. outlying         D. outgoing

Question 24: The_________ you are, the more quickly you learn.

A. more young             B. youngest                           C. young              D. younger

Question 25: She’s very old and can’t live alone. She needs someone to look_________her.

A. for                             B. at                C. after                               D. up    

Question 26: The_________for women’s rights began in the 18­th century.

A. battle                        B. struggle                           C. war             D. fight

Question 27: I can't find my book anywhere; I ___ it at home.

A. must leave

B. must be left 

C. must have left

D. must have being left

Question 28:- I think married women should not go to work.

- _____. It's too boring to be housewives all their lives.

A. That's right!

B. What nonsense!

C. Absolutely!

D. I quite agree.

Question 29: ___ you work, ___you will get.

A. The harder/ the better result

B. The harder/ the best result        

C. The more hard/ the better result

D. The hard/ the good result

Question 30:The bomb went off in the crowded street, but fortunately no one was seriously hurt.

A. landed                       B. Rang           C. Burned       D. exploded

Question 31: Linda was shocked when I disagreed with her. She’s so used to getting her own________.

A. views                        B. mind            C. opinion           D. way

Question 32: Thailand ________ Vietnam just one goal in the final in The 22nd SEA Games.

A. beat                           B. won              C. knocked              D. scored

Question 33: The company expanded rapidly. It grew ___ all the time.

A. the bigger and bigger

B. more and more big                     

C. bigger and bigger

D. the bigger and the bigger

Question 34: _________ he had a suggestion he didn’t raise his hand.

A. because                    B. However                           C. Therefore     D. Although

Question 35: While I.......along the road, I saw an accident.

A. had cycled             B. was cycling                      C. cycled           D. have cycled

Mark the letter A, B, C, or Don your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 36: ~ Jim: “ I have a terrible headache.” ~ Lan : “ ___________”

A. Maybe I’m not going to the doctor’s.

B. Not very well. Thanks.

C. Not bad. I’m not going to the doctor’s.

D. Maybe you should take a rest.

Question 37: ~ James: " How far is it from here to the post office?" ~ Tommy: "____________”

A. It takes me 2 hours.

B. About two kilometers  

C. Thanks for you help

D. It's very kind of you.

Question 38: ~ John:  “Your boss looks like the aggressive type.” ~ Jane:  “__________”

A. Yes, he’s quite gentle.

B. You can say that again

C. Really? I’ve never seen him lie.

D. Right. He ‘s so quiet.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 39: As he grows older, he becomes increasingly intelligent.

A. The older he grew, the more intelligent he becomes.

B. The oldest he grows, the more intelligent he becomes.

C. The older he grows, more intelligent he becomes.

D. The older he grows, the more intelligent he becomes.

Question 40: She has always got on well with the children.

A. She has always looked up to the children.

B. She has always been on good terms with the children.

C. She is trying a good relationship with the children.

D. She has always had personal relationship with the children.

Question 41: The birthday cake is too big for us to eat.

A. The birthday cake is so big for us to eat.

B. The birthday cake is enough big for us to eat.

C. The birthday cake is so big that we can’t eat it.

D. The birthday cake is too big for us that eating.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 42: Sue and Brian met. Shortly after that, he announced they were getting married.

A. Scarcely had Sue and Brian met when he announced they were getting married.

B. As soon as Sue and Brian met, they announced they were getting married.

C. Until Sue and Brian met, they had announced they were getting married.

D. Right at the time Brian met Sue, he announced they were getting married.

Question 43:When I heard the telephone ring, I answered it immediately.

A. On hear the phone rang, I answered it immediately.

B. On hearing the phone ring, I answered it immediately.

C. On hear the phone ring, I answered it immediately.

D. On hearing rang, I answered the phone immediately.

Read the following passage and m ark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

 The 25th Southeast Asian Games was scheduled to be (44)________ in Vientiane, Laos, in 2009. This was the first time the country (45)_________ a Southeast Asian Games. It also commemorated the 50 years of the SEA Games.

Two white elephants which (46)________ Laos once "the kingdom of million elephants" were chosen as the Official Mascots. The (47)________ of the elephants are Ms. Champee and Mr. Champa (48)___________ the national flower of Laos. It was believed that they would bring (49)________ fortune and prosperity.

There (50)________ 25 sports in the 25th SEA Games. The number should not be more or less in order to exactly match the 25th SEA Games.

Question 44:  A  organize B  organized C  organizing D  organization
Question 45:  A  made B  set up C  held D  chose
Question 46:  A  made B  symbolized C  was D  told
Question 47:  A  names B  titles C  symbols D  calls
Question 48:  A sent B. participated C. represented D  brouhgt
Question 49:  A bad B. happiness C  unlucky D  good
Question 50:  A   had B  happened C occurred D  were

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 12- TRƯỜNG TRẦN HƯNG ĐẠO- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 1: The more you studythe  smartest you will become.

A The more                   B study                               C. the  smartest                D. will become

Question 2: Because there are less members present tonight than there were last night, we must wait until the next meeting to vote.

A. less                              B. present           C. were              D. must

Question 3: Reading can’t make your life longer, but reading really makes your life more thicker.

A. Reading                       B. longer               C. makes         D. more thicker

Question 4: Because of him request and his bothering me all the time, I’m finishing the project myself.

A. him               B. project               C. bothering                       D. the time

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 5: If you are at a loose end this weekend, I will show you round the city.

A. reluctant.                 B. free                    C. occupied           D. confident

Question 6: The earth is being threatened and the future looks bad.

A. defended                 B. varied               C. done               D. made

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 7: A.  begin B. destroy C. office D. complain
Question 8: A  labour B.  effective C.  formal D.dangerous

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Question 9:- I think married women should not go to work.

- _____. It's too boring to be housewives all their lives.

A. That's right! 

B. Absolutely!

C What nonsense! 

D I quite agree.

Question 10: The company expanded rapidly. It grew ___ all the time.

A. the bigger and bigger 

B. the bigger and the bigger                        

C. more and more big

D. bigger and bigger

Question 11:The bomb went off in the crowded street, but fortunately no one was seriously hurt.

A. landed                      B. rang                               C. exploded                         D. burned

Question 12: ___ you work, ___you will get.

A. The harder/ the best result

B. The more hard/ the better result  

C. The harder/ the better result

D. The hard/ the good result

Question 13: I can't find my book anywhere; I ___ it at home.

A. must have left

B. must leave

C. must have being left 

D. must be left 

Question 14: Thailand ________ Vietnam just one goal in the final in The 22nd SEA Games.

A. won                         B. knocked                     C. scored                 D. beat

Question 15: Linda was shocked when I disagreed with her. She’s so used to getting her own________.

A. views                     B. way                               C. mind                 D. opinion

Question 16: The_________for women’s rights began in the 18­th century.

A. struggle                   B. battle                                 C. war              D. fight

Question 17: The_________ you are, the more quickly you learn.

A. younger                   B. more young                      C. youngest        D. young

Question 18: She’s very old and can’t live alone. She needs someone to look_________her.

A. for                             B. after              C. at              D. up    

Question 19: Vietnam has a lot of ________ players who won many gold medals in The 22nd SEA Games.

A. outstretching           B. outlying         C. outgoing          D. outstanding

Question 20: It was the_________ day of my life when I heard I failed the university entrance examination.

A. sadden                     B. sad          C. saddest           D. sadly

Question 21: While I.......along the road, I saw an accident.

A. had cycled             B. was cycling                      C. cycled          D. have cycled

Question 22: Grandma broke________ in tears when we told her about dad and Mum's divorce.

A. down                       B. forth               C. off                                   D. up

Question 23: You_________carry that carpel home yourself; the shop will send it.

A. needn’t                    B. can’t               C. couldn’t                         D. mustn’t

Question 24: _________ he had a suggestion he didn’t raise his hand.

A. because                    B. However               C. Therefore                       D. Although

Question 25: _________ you finish typing that report, make five copies of it and give it to the officers.

A. While                       B. But           C. Although                        D. When

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in

 meaning tothe underlined word(s) in each of the following questions.

Question 26: The Asian Games have advanced in all aspects since the first Games was help in 1951.

A. competed              B. taken place       C. developed                     D. decreased

Question 27: Ask Mum for permission to go out now. She looks like she’s in a good mood.

A. fashionable          B. happy                C. unconcerned                 D. healthful    

Question 28: The ASIAN was set up on August 8th, 1967 in Bangkok, Thailand.

A. begun                    B. seen             C. proved                            D. established

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Until the 19th century, the denial of equal rights to women met with only occasional protest and drew little attention from most people. Because most women lacked the educational and economic resources that would enable them to challenge the prevailing social order, women generally accepted their inferior status as their only option. At this time, women shared these disadvantages with the majority of working class men, as many social, economic, and political rights were restricted to the wealthy elite [phần tử ưu tú]. In the 19th century, as governments in Europe and North America began to draft new laws guaranteeing equality among men, significant numbers of women – and some men – began to demand that women be accorded equal rights as well.

At the same time, the Industrial Revolution in Europe and North America further divided the roles of men and women. Before the Industrial Revolution most people worked in farming or crafts-making, both of which took place in or near the home. Men and women usually divided the numerous tasks among themselves and their children. Industrialization led male workers to seek employment outside of the home in factories and other large-scale [extensivve]enterprises. The growing split between home and work reinforced the idea that women’s “rightful place” was in the home, while men belonged in the public world of employment and politics.

Organized efforts by women to achieve greater rights occurred in two major waves. The first wave began around the mid-19th century, when women in the United States and elsewhere campaigned to gain suffrage [ right to vote in political elections]– that is, the right to vote. This wave lasted until the 1920s, when several countries granted women suffrage.

Question 29: Until the 19th century, what was the status of the working class men in the society?

A. They did not have much power compared to the wealthy people.

B. They had the same rights as women.

C. They had no right at all.

D. They had much power in the society.

Question 30: What did the effect of the Industrial Revolution in Europe and North America bring about?

A. Male workers tried to seek employment outside of the home.

B. It did not bring the equality to women.

C. Well-educated, upper-class men controlled most positions of employment and power in society.

D. All are correct.

Question 31: What was the aim of the women’s movement in the United States in the 1920s?

A. to gain the right to have much power in the society

B. to gain the right to go to work in the factory

C. to have the complete equality to men

D. to gain the right to vote

Question 32: Why did the denial of equal rights to women draw little attention from the society until the 19th century?

A. They could not challenge the prevailing social order.

B. They did not have any other option.

C. Most women lacked the educational and economic resources.

D. All are correct.

Question 33: When did the women’s movement start in Western countries?

A. in the 19th century

B. in the 18th century          

C. in the late 18th century

D. in the early 20th century

---(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)---

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 12- TRƯỜNG TRẦN HƯNG ĐẠO- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A.  mean B. head C. lead D. beat
Question 2: A.  finished B. washed C.  passed D. attended

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. office B.  begin C. destroy D.  complain
Question 4: A  labour B.  formal C. dangerous D.  effective

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Reading can’t make your life longer, but reading really makes your life more thicker.

A. Reading                    B. longer        C. makes              D. more thicker

Question 6: Because there are less members present tonight than there were last night, we must wait until the next meeting to vote.

A. less                           B. present               C. were           D. must

Question 7: Because of him request and his bothering me all the time, I’m finishing the project myself.

A. him                           B. project           C. bothering                       D. the time

Question 8: The more you studythe  smartest you will become.

A The more                 B study        C. the  smartest                D. will become

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning tothe underlined word(s) in each of the following questions.

Question 9: Ask Mum for permission to go out now. She looks like she’s in a good mood.

A. fashionable             B. unconcerned                    C. healthful                       D. happy

Question 10: The ASIAN was set up on August 8th, 1967 in Bangkok, Thailand.

A. established             B. begun             C. seen                                D. proved

Question 11: The Asian Games have advanced in all aspects since the first Games was help in 1951.

A. developed                B. competed           C. taken place                   D. decreased

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 12: If you are at a loose end this weekend, I will show you round the city.

A. reluctant.                 B. occupied                          C. free          D. confident

Question 13: The earth is being threatened and the future looks bad.

A. varied                      B. defended                          C. done         D. made

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Question 14: While I.......along the road, I saw an accident.

A. had cycled              B. cycled         C. have cycled                   D. was cycling

Question 15: _________ he had a suggestion he didn’t raise his hand.

A. because                     B. Although                          C. However         D. Therefore

Question 16: Grandma broke________ in tears when we told her about dad and Mum's divorce.      

A. forth                                  B. off               C. down                              D. up

Question 17: _________ you finish typing that report, make five copies of it and give it to the officers.

A. While                       B. When                                C. But               D. Although

Question 18: You_________carry that carpel home yourself; the shop will send it.

A. can’t                         B. couldn’t                            C. needn’t                          D. mustn’t

Question 19: It was the_________ day of my life when I heard I failed the university entrance examination.

A. sadden                     B. saddest                             C. sad             D. sadly

Question 20: Vietnam has a lot of ________ players who won many gold medals in The 22nd SEA Games.

A. outstanding            B. outstretching                    C. outlying          D. outgoing

Question 21: She’s very old and can’t live alone. She needs someone to look_________her.

A. for                             B. at                                        C. up                 D. after

Question 22: The_________ you are, the more quickly you learn.

A. more young             B. youngest                           C. younger        D. young

Question 23: The_________for women’s rights began in the 18­th century.

A. battle                        B. war                C. struggle                         D. fight

Question 24: Linda was shocked when I disagreed with her. She’s so used to getting her own________.

A. views             B. mind            C. way        D. opinion

Question 25: Thailand ________ Vietnam just one goal in the final in The 22nd SEA Games.

A. won                          B. beat               C. knocked         D. scored

Question 26: I can't find my book anywhere; I ___ it at home.

A. must leave

B. must be left 

C. must have being left

D. must have left

Question 27: ___ you work, ___you will get.

A. The harder/ the best result 

B. The harder/ the better result   

C. The more hard/ the better result 

D. The hard/ the good result

Question 28:The bomb went off in the crowded street, but fortunately no one was seriously hurt.

A. exploded                 B. landed                       C. rang             D. burned

Question 29: The company expanded rapidly. It grew ___ all the time.

A. the bigger and bigger

B. bigger and bigger

C. more and more big

D. the bigger and the bigger

Question 30:- I think married women should not go to work.

- _____. It's too boring to be housewives all their lives.

A. What nonsense!    B. That's right!             C. Absolutely!                          D. I quite agree.

---(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)---

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 12- TRƯỜNG TRẦN HƯNG ĐẠO- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1A. titles B. follows C. readers D. snacks
Question 2A. fairy B. dairy C. stairs D. daily

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3A. disastrous B. religious C. prosperous D. delicious
Question 4A. neglect B. product C. lifestyle D. contest

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5. The tongue is the principle (A) organ of taste (B), and is (C) crucial for chewing, swallowed (D), and speaking.

Question 6. Rice, which it still (A) forms the staple diet of much (B) of the world’s (C) population, grows best in hot (D), wet lands.

Question 7. The neck of a classical (A) guitar is wider (B) than those (C) of a steel-string (D) guitar.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8. ………………. was flat was believed by most people in the fifteenth century.

A. The earth 

B. That the earth 

C. As the earth 

D. Whether the earth

Question 9. The car ________ by Karen. The keys are still on the table.

A. can't have been taken

B.must have taken         

C.  must have been taken

D.can't have taken

Question 10. Bill asked Tom _____.

A. where is he going

B. where he is going

C. where was he going

D. where he was going

Question 11. The escaped prisoner is believed ______ on an island.

A. being lived                  B. to be living                  C. have lived              D. that living

Question 12. _____ say that property taxes have increased faster than homeowner’s incomes.

A. Analyze                       B. Analyzable                  C. Analysts                 D. Analysis

Question 13. Would you mind ________ me a favour and posting this letter for me?

A. making                  B. doing                     C. getting                   D. giving

 Question 14__________ is destroying larger areas of tropical rain forests.

A. Forests

B. Disforestation

C. Anti-forestation

D. Deforestation

Question 15. Lucy, a three-year Yorkshire terrier, _____ against 23 other dogs to win the 18th annual Courtland Dog Show.

A. formed                         B. repeated                       C. followed                 D. competed

Question 16. I accidentally ________ Mike when I was crossing a street downtown yesterday.

A. caught sight of 

B. kept an eye on

C. paid attention to

D. lost touch with

Question 17. Swimming is a beneficial exercise, _____ aerobic activity and uses a number of muscle groups.                                 

A. not only because it provides

B. because it both provides

C. as a result of providing

D. for provision

Question 18: ".......you treat him, he’ll help you. He’s so tolerant."

A. No matter how

B. Even though

C. As if 

D. In addition to

Question 19. This is _____ the most difficult job I have ever tackled.

A. by far

B. by rights

C. by all means

D. by the way

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20. Lisa: “Have you been able to reach Peter?”          Gina: “..........”

A. There’s no approval

B. The number is busy         

 C. Yes, I’ve known him for years

D. No, the line is busy

Question 21. Lora has just bought a new skirt that she likes very much.

Jane: “ You look great in that red skirt, Lora!”   - Lora: _____”

A. No, I don’t think so

B. Oh, you don’t like it, do you?

C. Thanks, I bought it at Macy’s

D. Thanks, my mum bought it.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Furniture Design and Manufacture were originally the work of individuals, but by the 18th century, many furniture makers had teams of craftsmen to help them carry out their plans. 

A. implement                   B. create                           C. obey        D. transport

Question 23. Roget’s Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order.

A. as well as              B. instead of              C. restricted              D. unless

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24. We managed to get to school in time despite the heavy rain.

A. earlier than a particular moment

B. as long as expected 

C. later than expected

D. early enough to do something

Question 25: A large number of Indian men agree that it is unwise to confide in their wives.

A. foolish

B. silly

C. stupid

D. prudent

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26. Somebody repaired her bicycle last week.

A. She had to repair her bicycle last week.

B. She had her bicycle to repair last week.

C. She had her bicycle repair last week.

D. She had her bicycle repaired last week.

Question 27. Thanks to his support, I was able to finish the project.

A. If there weren’t his support, I wasn’t able to finish the project.

B. Had it not been for his support, I wouldn’t have been able to finish the project.

C. Unless he had helped me, I would have been able to finish the project.

D. If it were not for his support, I wouldn’t be able to finish the project.

Question 28. It is possible that she didn’t hear what I said.

A. She may not have heard what I said.

B. She might not hear what I said.

C. She must not have heard what I said.

D. She may not hear what I said.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to complete each of the following sentences.

Question 29. “We preserve natural resources. We can use them in the future.” means_____.

A. We preserve natural resources so that we can use them in the future

B. We preserve natural resources so as to we can use them in the future

C. We preserve natural resources in order to we can use them in the future 

D. We preserve natural resources for fear that we can use them in the future

Question 30. It was a kind of accident. Nobody was really to blame for it.

A. It was a kind of accident for whom was really to blame it.

B. It was a kind of accident for which nobody was really to blame.

C. It was a kind of accident for which nobody was really to blame it.

D.  It was a kind of accident, which nobody was really to blame for.

---(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)---

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1 - D; 2 - D; 3 - C; 4 - A; 5 - D;

6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - A; 10 - D;

11 - B; 12 - C; 13 - B; 14 - D: 15 - D;

16 - A; 17 - B; 18 - A; 19 - A; 20 - D;

21 - C; 22 - A; 23 - B; 24- C; 25 - D;

26 - D; 27 - B; 28 - A; 29 - A; 30 - B;

31 - B; 32 - A; 33 - B; 34 - C; 35 - D;

36 - D; 37 - B; 38 - C; 39 - B; 40 - D;

41 - D; 42 - B; 43 - B; 44 - C; 45 - B;

46 - A; 47 - A; 48 - B; 49 - A; 50 - C;

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 2 MÔN TIẾNG ANH 12- TRƯỜNG TRẦN HƯNG ĐẠO- ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1.

A. design                                

B. persuade                

C. pursue                    

D. increase

2.

A. donate                               

B. imitate                   

C. operate                   

D. private

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.

A. rewarding              

B. fascinating             

C. tedious                   

D. challenging                        

4.

A. compliment                       

B. determine              

C. optimist                 

D. marvellous

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. By the end of the 21st century, scientists are discovering the cure for the common cold.

A. the end of                          

B. 21st century                       

C. are discovering      

D. for

6. The shopkeeper wanted the boys don’t lean their bicycles against his windows.

A. shopkeeper                        

B. don’t                      

C. their                                   

D. against

7. Although her friends tried to persuade her to apply for the job at a local factory, but Christine refused to make an application.

A. Although                           

B. tried to persuade   

C. to apply                 

D. but

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. Have you had any news about that ___ you applied for yet?

A. work                                  

B. job                         

C. career                     

D. vacancy

9. If my application is successful, I will be able to start work from 15th of August when I finish all my exams. I am ___ my CV with this letter.

A. mending                            

B. attaching                

C. closing                   

D. enclosing

10. Hellen usually ___ her childhood with great pleasure.

A. talks back to                                  

B. thinks back on       

C. turns back to                      

D. falls back on

11. Many students ___ school to set up their own businesses and become self-employed.

A. move out of                                   

B. cut down on                      

C. drop out of            

D. drop in on

12. By the time Ryan finally graduated from high school, he ___ five different schools because his parents move frequenlty.

A. attended                            

B. was attending        

C. had attended                     

D. has been attending

13. Some shops advertise their products and services in the newspaper to ___ customers.

A. encourage                          

B. attract                    

C. interest                   

D. promote

14. Why were you acting ___ you hadn’t seen the boss?

A. the way                             

B. as though               

C. like                         

D. as

15. Unless you ___ me about Sue’s new bobhair, I wouldn’t have noticed.

A. had told                             

B. hadn’t told            

C. told                        

D. didn’t tell

16. ___ with passion for teaching help raise the test scores of their students.

A. Highly motivated tutor     

B. Highly motivated tutors

C. Tutors are highly motivated          

D. Being  highly motivated tutors

17. It seems that ___ my uncle travels abroad he forgets to take something he needs.

A. whenever                           

B. by the time            

C. not until                 

D. however

18. Hayden spent ___ money buying food that he didn’t have enough left to buy a soft drink.

A. such a                                

B. a lot                                   

C. too many               

D. so much

19. A ___ described what he saw moments after the car bomb had exploded.

A. passer-by                           

B. by-passer               

C. pass-by                  

D. by-pass

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

20. Lan: “Do you think your schooldays are the happiest days of your life? - Nam: “___________”

A. I believe schooldays last forever.

B. Were you happy during your schooldays?

C. I think so. We are worry-free and full of ambitions in the schooldays.

D. We didn’t have schooldays when we were at school.

21. Hung: “How much do you earn in your new job?” - Xen: “ ______”

A. That’s a bit nosey of you  

B. You shouldn’t ask that

C. I’m not your slave 

D. You can be so bossy at times!

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

22. Lucy has just finished her A-levels and she has got a place at university, but she would really like a break from the academic world. Therefore, she decides to take a gap year and travel around the world.

A. a year off                           

B. a year out               

C. a year away                       

D. a year’s trip

23. Nowadays, lifelong learning is facilitated by e-learning platforms.

A. insisted                              

B. assisted                  

C. assessed                 

D. accessed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

24. Thanks to lifelong learning, people’s  level of awareness has improved significantly.

A. has increases          

B. has declined                      

C. has gone up                       

D. has bettered

25. I’d go mad if I had to do a dead-end job like to working on a supermarket checkout.

A boring                                 

B. monotonous                       

C. fascinating             

D. demanding

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

26. “Why did you apply for the job?” her mother asked.

A. Her mother wanted to know the reason she applied for the job.

B. Her mother wanted to know the reason she had applied for the job.

C. Her mother wanted to know why did she apply for the job.

D. Her mother wanted to know why had she applied for the job.

27. I am on the tenth page of the report I am writing.

A. I have completed writing ten pages of the report.

B. Tonight I’m going to write the tenth page of the report.

C. So far I have written ten pages of the report.

D. I have finished writng the report on the tenth page.

28. I did far better than Chris in the exam.

A. Chris didn’t do as well as me in the exam.

B. I did farther than Chris in the exam.

C. Chris did worse than me in the exam.

D. I didn’t do worse than Chris had done.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

29. I judge by the car he drives. I’d say he’s got a pretty good job.

A. Because I judge by the car he drives, I’d say he’s got a pretty good job.

B. When I judge by the car he drives, I’d say he’s got a pretty good job.

C. Unless I judge by the car he drives, I’d say he’s got a pretty good job.

D. Judging by the car he drives, I’d say he’s got a pretty good job.

30. Matthew ran away from home. Matthew thought no one loved him.

A. Matthew ran away from home as when Matthew thought no one loved him.

B. Matthew ran away from home because Matthew thought no one loved him.

C. Thought that no one loved him, Matthew ran away from home.

D. Matthew thought no one loved him and so that Matthew ran away from home.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

If women choose to pursue a career once they have children, they often miss out on a close (30)_____ with their children. Helen Jamieson is a mother of three who has given (31)_____ work to look after her children full-time. She strongly believes that women are pressurized to do too much, driving themselves to the absolute limit. In her own case, after six years of paid employment, Helen finally decided to call it a day. She says she initially found it hard being at home, though she never misses the job itself. She admits that if she had had a brilliant career to begin (33)_____, she might feel differently now. Financially, she is no worse off (34)______ before, as the cost of childcare and commuting exceeded her actual income. (35)______ the government starts to give other tax incentives to working parents, she says she will not return to the workplace until her children are grown up.

---(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)---

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1A

11C

21B

31B

2D

12C

22A

32D

3A

13B

23D

33B

4B

14B

24B

34C

5C

15A

25C

35A

6B

16B

26B

36C

7D

17A

27C

37D

8D

18D

28A

38D

9D

19A

29D

39A

10B

20C

30B

40C

...

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 12 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Trần Hưng Đạo. Để xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

 

ADMICRO

 

YOMEDIA
ON