5 đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 12 năm học 2017

20/04/2017 1.13 MB 117 lượt xem 1 tải về

Tải về

Học 247 xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề thi học kỳ II môn tiếng Anh lớp 12 qua các năm của một số trường THPT cùng với đáp án gợi ý. Hi vọng với bộ đề này các em sẽ có nguồn tư liệu ôn tập để chuẩn bị cho kỳ thi tốt hơn và đạt kết quả cao.

MỘT SỐ ĐỀ THI HỌC KỲ II MÔN TIẾNG ANH THAM KHẢO

ĐỀ SỐ 1

SỞ GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO BÌNH ĐỊNH                        ĐỀ THI HỌC KỲ 2 NĂM HỌC 2011 - 2012

      TRƯỜNG THPT TRƯNG VƯƠNG                                              MÔN: TIẾNG ANH

                                                                                         Lớp: 12 – CHƯƠNG TRÌNH CHUẨN

                                                                                                 Thời gian làm bài: 45 phút

Choose A, B, C or D that best completes each unfinished sentence; substitutes the underlined part; or has a close meaning to the original one. (from 1 to 25)

 1. room/ clean/ once/ day//

           A. The room should be cleaning once a day.        B. The room should have cleaned once a day.

           C. The room should clean once a day.                  D. The room should be cleaned once a day.

  2. You needn't do this work right now.

           A. This work needn't have done right now.          B. This work needn't be done right now.

           C. This needn't be done work right now.              D. This work right now needn't to be done.

  3. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others.

           A. politics                      B. novels                         C. rights                          D. beliefs

  4. Mary must return the book which she borrowed yesterday.

           A. The book which Mary borrowed yesterday must return.

           B. The book borrowed yesterday by Mary must be returned.

           C. Mary borrowed the book which must be returned yesterday.

           D. The book must be returned by Mary which she borrowed yesterday.

  5. ___ you work, ___you will get.

           A. The harder/ the best result                                B. The harder/ the better result   

          C. The more hard/ the better result                        D. The hard/ the good result

 Error identification (from 26 to 30)

26. Because there are less members present tonight than there were last night, we must wait until the next meeting to vote.

                                    A                         B                             C                            D

27. Should children received early injections against diseases, they might have a lower risk of inflection

                                     A                                B                                                 C

in late preschool and early school age.

                                  D         

28. Windsurfing, which is a water sport combining elements of  surfing and sailing, first developed in the

                            A                                    B                                                       C                      D

United States in 1968 and also called boardsailing.

29. Women’s movements ensure the full education, develop and advancement of women.

                                          A           B                        C                               D

30. Reading can’t make your life longer, but reading really makes your life more thicker.

           A                                       B                                  C                    D

Đáp án

1D    2B    3B    4B    5B

26A     27A     28C     29C     30D

ĐỀ SỐ 2


SỞ GD&ĐT PHÚ YÊN                                                           ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II NĂM HỌC 2012 – 2013
TRƯỜNG THPT PHẠM VĂN ĐỒNG                                           Môn: TIẾNG ANH 12 - Chương trình chuẩn


Thời gian: 60 phút
(Không kể thời gian phát đề)

                                
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate  the sentence that is closest in meaning to each of the following questions
Question 1: I have never eaten this kind of fruit before.
A. I have eaten this kind of fruit for a long time.
B. This is the first time I have eaten this kind of fruit.
C. This is the last time I have eaten this kind of fruit.
D. I last ate this kind of fruit a long time ago.
Question 2: He didn’t hurry so he missed the plane.
A. He missed the plane because he hurried.
B. If he had hurried, he might catch the plane.
C. If he had hurried, he could have caught the plane.
D. If he had hurried, he wouldn’t miss the plane.
Question 3: Tom's garden is not as large as Bill's.
A. Bill's garden is less large than Tom's.
B. Bill's garden is as small as Tom's.
C. Bill's garden is larger than Tom's.
D. Bill's garden is the largest of the two.
Question 4: People say that he is a talented actor.
A. He is said that he is a talented actor.
B. He is said to be a talented actor.
C. People are said that he is a talented actor.
D. It is said that he is to be a talented actor.
Question 5: “If I were you, I would do morning exercise regularly”, said John.
A. John advised me to do morning exercise regularly.
B. John congratulated me on doing morning exercise regularly.
C. John asked me to do morning exercise regularly.
D. John insisted me on doing morning exercise regularly.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate  the word whose underlined part is pronounced differently  from the rest in each of the following questions.
Question 6: A. rights        B. politics              C. nations              D. beliefs
Question 7: A. allowed     B. appalled             C. considered        D. suited 
Question 8: A. begin        B. women               C. men                  D. female

Đáp án

1B 2C 3C 4B 5A 6C 7D 8C

ĐỀ SỐ 3


SỞ GD&ĐT QUẢNG BÌNH                                                   ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ II - NĂM HỌC 2014-2015 
                                                                                                          MÔN: TIẾNG ANH LỚP 12
                                                                                                Thời gian: 45 phút (không kể thời gian giao đề)

Chọn từ (ứng với A, B, C, D) có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại.

1. A. endangered       B. destroyed           C. damaged          D. provided

2. A. advice               B. pick                    C. might               D. kind

3. A. caps                   B. meters                C. swimmers       D. lines

Chọn từ (ứng với A, B, C, D) có vị trí trọng âm khác với những từ còn lại.

4. A. water                  B. football                          C. begin           D. meter

5. A. medal                 B. appall                    C. devote          D. belong

Chọn từ hoặc cụm từ (ứng với A, B, C, D) để hoàn thành những câu sau.

6. Peter has been working for 10 hours. He _______ be very tired now.

A. needn't                    B. must                        C. has to                      D. should

7. Thanks to the encouragement and support, all Vietnamese athletes competed _______ high spirits.

A. for                           B. of                            C. on                            D. in

8. The train ________ by bad weather. I am not sure.

A. might delay            B. might be delaying    C. might have delayed         D. might have been delayed

9. The Sears Tower is _______ building in Chicago.

A. taller                      B. the more tall           C. the tallest                 D. taller and taller

10. The coffee is _______ hot that I can not drink it.

 A. such                      B. very                         C. too                           D. so

Đáp án

1D   2B   3A   4C   5A    6B    7D    8D    9C    10D

ĐỀ SỐ 4

       Sở GD-ĐT Bình Định                              Kiểm tra HKII - Năm học 2015-2016

    Tr­ường THPT Số 1 Phù Mỹ                                   Môn: Anh văn - Khối 12

                                                                                   Thời gian: 60 phút

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

 1.  A. chemist                           B.  watch                        C.  scholar                       D. mechanic

 2.  A. high                                B.  home                         C. hour                            D. house

 3.  A. skills                               B. needs                         C. enjoys                         D. meets 

 4.  A.  finished                         B. washed                      C.  passed                       D.  attended             

 5.  A. mean                              B. head                           C. lead                            D. beat

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

 6. Swimming is one of the ____ sports.

       A. racing                            B. mountainous             C. running                       D.  aquatic

 7. Jane, _____________mother is a physician, is very good at biology.

       A. whose                           B. who                           C. which                         D. that

 8. " How far is it from here to the post office?" "____________________. "

       A. About two kilometers   B. It takes me 2 hours.   C. Thanks for you help   D. It's very kind of you.

 9.  Hellen :  " Congratulations! You passed the driving test ."  Jane : " _______________________."

       A. What a pity                   B.  You are welcome     C.  I'm sorry                    D. Thank you

 10. Tom ________ his glass window while he ___________ it last Sunday.

       A. broke / has cleaned                                              B. has broken / has cleaned

       C. broke  / was cleaning                                           D. is breaking / is cleaning

 11. Many species of animals, birds and even insects are in ________ of disappearing from the earth.

       A. dangerous                     B. endangered                C. danger                        D.  endanger      

 12. I want to buy her a hat on her birthday  but I don't have enough money.

       A. If I had had enough money, I would buy her a hat on her birthday.

       B. If I had enough money, I would buy her a hat on her birthday.

       C. If I have enough money, I would buy her a hat on her birthday.

       D. If I had enough money, I would have bought her a hat on her birthday.

 13. He is reading "The Old Man and The Sea" _______ by Ernest Hemingway.

       A.  writing                         B. written                       C. wrote                          D.  write   

 14. Marie Curie was the first woman in France _______ a university professor.

       A. who be                          B. had been                      C. to be                        D. was

 15. "Thank you for a lovely evening." - " ________ ."

       A. Yes, I`d like that          B. Yes, that is nice.        C. Don't mention it         D. I'm glad you like it

Đáp án

1B     2C    3D    4D    5B     6D     7A      8A     9D      10C      11C    12B    13B    14C    15D

ĐỀ SỐ 5

Sở  GD-ĐT  Bình  Định                                     THE SECOND  TERM  EXAMINATION

Trường THPT  số 2 Tuy Phước                                Subject :  English  12 (cơ bản )

                                                                                     Time : 45 minutes (không kể thời gian phát đề)

I/ Choose the best answer

  1. The passengers at that stop ...........for ten minutes when the bus finally came 

           A. had been waiting      B. were waiting              C. have waited                D. have been waiting

  2. Don't go by train .It's ..................more expensive 

           A. very                           B. much                          C. lot                               D. too

  3. I  couldn't sleep ...............being very tired

           A. although                    B. though                        C. despite                        D. in spite

  4. I ............television a lot but  I  don't any more 

           A. was watching            B. was used to watch     C. used to watch             D. have been watching

  5.  Choose the  word which has the underlined part pronounced differently from  the rest

       A. visits                             B. parks                          C. walks                         D. combs

  6. Kevin: "How far is it from here to the nearest post office ?" Lan: "............................."

           A. No, it's rather far                       B. yes,it's  quite near here                      

         C. Two kilometers at least            D. Turn left and then  turn right

  7. After you graduate  from university, you still have to .........studying 

           A. go on                         B. go away                     C. go off                         D. go up

  8. Peter doesn't like  scuba -diving .......................does his brother 

           A. neither                       B. so                               C. too                              D. either

  9. The more we learn ,.............................

A. we become more wise         C. we become wiser                     

B. the wiser we become            D. the more wise we become

  10. Your hair needs ...............

           A. cutting                       B. cut                              C. cuting                         D. to be cutting 

Đáp án 

1A    2B    3C    4C    5D    6C    7A    8A    9B    10A

Trên đây là trích dẫn một số câu hỏi trong bộ 5 đề thi học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 12 của các năm học trước. Để tham khảo đầy đủ và chi tiết các em vui lòng đăng nhập vào hoc247.net để có thể tải về trọn bộ phục vụ cho việc ôn tập chuẩn bị cho kỳ thi năm học 2016 - 2017 tới. Chúc các em học giỏi và gặt hái được thành công.