ADMICRO

Đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh 12 năm 2022 - 2023 có đáp án Trường THPT Nguyễn Trãi

Tải về
 
UREKA

Tài liệu Đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh 12 năm 2022 - 2023 có đáp án Trường THPT Nguyễn Trãi được HOC247 sưu tầm và biên soạn với nội dung đề thi và đáp án đầy đủ nhằm giúp các em học sinh lớp 12 rèn luyện và ôn tập chuẩn bị cho kì thi khảo sát chất lượng đầu năm quan trọng sắp tới. Hi vọng tài liệu này sẽ có ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

ADSENSE

TRƯỜNG THPT NGUYỄN TRÃI

ĐỀ THI KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM NĂM HỌC 2022-2023

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 60 phút)

1. Đề bài

A. PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others:

1. A. prize

B. princess

C. fitness

D. kitten

2. A. landscape

B. sand

C. advantage

D. advertise

3. A. spectators

B. contributes

C. observers  

D. colors

4. A. endangered

B. notified

C. naked

D. pleased

5. A. peach

B. enrich

C. chocolate

D. architect

6. A. common

B. coin

C. cotton

D. comma

7. A. wonder

B. tomb

C. money

D. monkey

8. A. colleges

B. languages

C. oranges

D. participates

9. A. though

B. through

C. healthy

D. thinking

10. A. seat

B. treatment

C. meaningful

D. treasure

Choose the word which has stress pattern different from the others:

1. A. memorize 

B. recycle

C. official

D. secondary

2. A. decorate

B. dangerous

C. photographic

D. champion

3. A. economically

B. appearance

C. pollution

D. creation

4. A. supply

B. behave

C. nutritious

D. vitamin

5. A. efficient

B. harmful

C. meaningful

D. astronaut

6. A. improvement

B. examine

C. explode

D. contest

7. A. communication

B. urbanization

C. congratulation

D. self-confident

8. A. association

B. seriousness

C. minimize

D. placement

9. A. compulsory

B. comprise

C. convenience

D. primary

10. A. machine

B. mature

C. Brazil

D. alien

B. GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D to complete each of the following sentences:

1. The 14th Asian Games were held _______ Busan, Korea _______ 2002.

A. in/ in                      B. at/ in                                  C. on/ in                     D. at/ for

2. If you had told me about the problem, I ________ you.

A. would have helped          B. would help           C. will help                D. helped

3. At first, I found it difficult ________ on the other side of the road.

A. to get used to drive                                 C. being used to drive

B. to get used to driving                              D. in getting used to driving

4. It took me a very long time to recover from the shock of her death.

A. turn off               B. take on                  C. get over                 D. keep up with

5. She tried to protect herself ________the strong wind.

A. for                                      B. in                            C. from                       D. off

6. “I’ll lend you this book, Jane.”

A.I promised to lend Jane that book.

B. I said Jane I would lend her that book.

C. I reminded Jane to lend me that book.

D. I regretted that Jane hadn’t lend me that book.

7. Computer models help to determine whether a particular area is likely to flood.

A. take off                             B. find out                 C. put on                    D. pass away

8. The chemical ________ from cars and factories make the air, water and soil dangerously dirty.

A. pollutants                         B. pollution               C. pollute                   D. polluted

9. _______ animals for fur, skin and food should be banned.

A. Dangerous                       B. Endangering        C. Endangered          D. Danger

10. They decided to postpone their journey till the end of the month because of the epidemic.

A. take up                             B. do with                  C. turn round             D. put off

11. Hockey players wear lots of protective clothing so that they don’t get hurt, ________?

A. don’t they             B. do they                  C. didn’t they             D. did they

12. You can use my phone if yours _______.

A. won’t be worked            B. isn’t worked         C. doesn’t work                    D. won’t work

13. Water is one of the most important resources ________ for our life.

A. we depend on which                               B. on which we depend      

C. on that we depend                                  D. which we depend

14. Thousands are going starving because of the failure of this year's harvest.

A. hungry                              B. full                         C. rich                                     D. poor

15. She’s disappointed because her son’s low test scores prevented ______ to the university.

A. to admit him                                           C. him to admit

B. him from being admitted                        D. him from admitting

16. She harboured her hope of being a teacher.

A. had her hope of being a teacher

B. kept her hope of being a teacher in her mind

C. built her hope of being a teacher

D. loved to be a teacher

17. The teacher suggested that all of us _______ do something for the school fair.

A. might               B. will                         C. had better                         D. should

18. I didn’t know his address. ______ I would have written to him.

A. Because              B. Therefore              C. Consequently             D. Otherwise

19. “If I were you, I would work hard to pay for the debt.” - said Tony.

A. Tony told that he would pay for the debt for his friend.

B. Tony said to his friend if he were him, he would work hard to pay for the debt.

C. Tony told to his friend he would pay for the debt.

D. Tony said to his friend if he had been him, he would have worked hard to pay for the debt.

20. We are contented with what we do.

A. satisfied with                   B. happy with            C. proud of                            D. tired of

Complete the sentences with the suitable words:

1. Seriously, I’m really _____________ in joining the English club. (interest)

2. We’ve decided to interview only ten _____________ for the job. (apply)

3. Boys and girls may behave __________ in this situation. (differ)

4. You have to be aware of the damage humans are doing to quicken the _____ of wildlife. (extinct)

5. He was finally ______________ in his final attempt. (succeed)

6. The ____________ was a success; the patient will fully recover in a month’s time. (operate)

7. That teacher is a(n) ________ one. His pupils like his sense of humor. (amuse)

8. There are many interesting _________ events included in this book. (history)

9. The __________ will judge you on your quality and performance. (examine)

10. We should be responsible for the ___________ humans are doing to the environment. (destroy)

C. COMPREHENSION READING

The United Nations Children’s Fund (UNICEF), a special program of the United Nations, is devoted to aiding national efforts to improve the health, nutrition, education, and general welfare of children. UNICEF was created in 1946 to provide relief to children in countries devastated by World War II. After 1950, the fund directed its efforts toward general programs for the improvement of children’s welfare, particularly in less-developed countries and in various emergency situations. The organization’s broader mission was reflected in the name it adopted in 1953, the United Nations Children’s Fund. UNICEF was awarded the Nobel Prize for Peace in 1965. It is headquartered in New York City. UNICEF has concentrated much of its effort in areas in which relatively small expenditures can have a significant impact on the lives of the most disadvantaged children such as the prevention and treatment of diseases. In keeping with this strategy, UNICEF supports immunization programs for childhood diseases and programs to prevent the spread of HIV/AIDS; it also provides funding for health services, educational facilities, and other welfare services. Since 1996, UNICEF programs have been guided by the Convention on the Rights of the Child (1989), which affirms the right of all children to “the enjoyment of the highest attainable standard of health and to facilities for the treatment of illness and rehabilitation of health”. UNICEF’s activities are financed by both government and private contributions.

---(Để xem tiếp nội dung của đề thi các em vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về máy)---

2. Đáp án

A. PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others:

1 - A; 2 - C; 3 - B: 4 - C; 5 - D;

6 - B; 7 - B; 8 - D; 9 - A; 10 - D;

II. Choose the word which has stress pattern different from the others:

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - D; 5 - A;

6 - D; 7 - D; 8 - A; 9 - D; 10 - D;

B. GRAMMAR

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete each of the following sentences:

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - A; 9 - C; 10 - D;

11 - A; 12 - C: 13 - B; 14 - A; 15 - B;

16 - B; 17 - D; 18 - D; 19 - B; 20 - A;

IV. Complete the sentences with the suitable words:

1 - interested; 2 - applicants; 3 - differently; 4 - extinction;

5 - successful; 6 - operation; 7 - amusing; 8 - historical;

9 - examiner(s); 10 - destruction;

C. COMPREHENSION READING

1 - D; 2 - D; 3 - C; 4 - D; 5 - D;

6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - C; 10 - A

...

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh 12 năm 2022 - 2023 có đáp án Trường THPT Nguyễn Trãi. Để xem toàn bộ nội dung các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới.

 

ADMICRO
 

 

YOMEDIA
OFF