ON
YOMEDIA
VIDEO

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

19. - Peter: It’s very kind of you to help us. Thanks a lot, Daisy!

     - Daisy: _______

A. It doesn’t matter.          B. That’s right.                   C. You’re welcome!           D. Thanks!

20. Tom: “When are we leaving for the concert?”

       Kyle: "______"

A. No problem                   B. Certainly                        C. That’s right                    D. Straight away

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

21. I just want to stay at home and watch tv and take it easy.

A. sleep                              B. sit down                         C. relax                              D. eat

22. Many people feel nervous when they first make a speech in public

A. impressed                     B. afraid                             C. confident                       D. upset

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s)in each of the following questions.

23. In developing countries, a lot of people are still living in poverty.

A. difficulty                        B. illiteracy                        C. health                            D. wealth

24. You need to dress neatly and elegantly for the interview. The first impression is very important.

A. formally                        B. shabbily                         C. untidy                            D. comfortably

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

          Traditionally, rural villages in Vietnam produced handicrafts (25)­­­______ they were not busy with planting or harvesting crops. Over time, many villages developed the expertise to (26)______ specialized products and so particular villages became famous (27)______ such things as weaving, woodwork, lacquer work and metal products.

With industrialisation many villagers moved to the cities but not maintained their craft skills and networks to produce products for the city market, for example, craft villages make furniture, grow flowers or make utensils for the urban population. Other villages changed from making (28)______ crafts to producing different products desired by an industrialised society.

25. A. where                      B. when                              C. how                                D. why

26. A. do                            B. get                                 C. give                                D. make

27. A. for                           B. at                                   C. in                                   D. after

28. A. fashional                 B. traditional                     C. natural                           D. industrial

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

           Sydney is Australia’s most exciting city. The history of Australia begins here. In 1788 Captain Athur Philips arrived in Sydney with 11 ships and 1624 passengers from Britain (including 770 prisoners). Today there are about 3. 6 million people in Sydney. It is the biggest city in Australia, the busiest port in the South Pacific and one of the most beautiful cities in the world. In Sydney, the buildings are higher, the colors are brighter and the nightlife is more exciting. There are over 20 excellent beaches close to Sydney and its warm climate and cool winter have made it a favourite city for immigrants from overseas. There are two things that make Sydney famous:its beautiful harbor, the Sydney Harbor Bridge, which was built in 1932 and the Sydney Opera House, which was opened in 1973.

29. The first population of Sedney was ______.

A. 1624                              B. 770                                C. 3. 600. 000                    D. 2394

30. The things that make Sydney famous are ______.

A. the high buildings and exciting nightlife

B. brighter colours and exciting nightlife

C. Sydney Harbor Bridge and Sydney Opera House

D. warm climate and cool winter

31. Which of the following statements is NOT true about Sydney?

A. Sydney is one of the most beautiful cities in the world.

B. Sydney is the most exciting city in Australia.

C. Sydney is not a favourite city for people from overseas to immigrate into.

D. Sydney is the busiest port in the South Pacific.

32. Which of the following should be the title of the reading passage?

A. Sydney Opera House.                                               B. The History of Sydney.

C. Sydney beaches and harbors                                   D. An introduction of Sydney

Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

33. They are going to celebrate their 25th wedding anniversary in Nha Trang.

A. Their 25th wedding anniversary are going to celebrate in Nha Trang

B. Their 25th wedding anniversary is going to be celebrated in Nha Trang

C. Their 25th wedding anniversary are going to be celebrate in Nha Trang

D. Their 25th wedding anniversary is going to be celebrate in Nha Trang

34. We consider that Mr.Thompson was the most famous professor in English linguistics.

A. Mr.Thompson is considered to have been the most famous professor in English linguistics.

B. Mr.Thompson is considered to be the most famous professor in English linguistics.

C. It is considered that Mr.Thompson to have been the most famous professor in English linguistics.

D. It was considered that Mr.Thompson was the most famous professor in English linguistics.

35. Elephants have the same importance now as they did in the past.

A. Elephants now are the most important.                 B. Elephants have never been so important.

C. Elephants are as important as ever.                       D. Elephants are as important as they will.

36. My friend told me, "If I were you, I would not ask him for help."

A. My friend advised me not to ask him for help.

B. My friend told me to ask him for help.

C. My friend prohibited me from asking him for help.

D. My friend suggested not asking him for help.

37. It’s difficult for me to understand what he implies.

A. I find it difficult to understand what he implies.

B. Understanding what he implies is found difficult.

C. What he implies is not very difficult to understand.

D. To understand what he really implies is difficult to find.

38. The man was shot in the bank robbery.The doctors are operating on him.

A. The man was shot in bank robbery where the doctors are operating on him.

B. The man whom the doctors are operating on shot in the bank robbery.

C. The man was whom the doctors are operating on him shot in the bank robbery.

D. The doctors are operating on the man who was shot in the bank robbery.

39. He said to me, “I must finish these works on time. ”

A. He said to me that I must finish these works on time.

B. He said to me that he must finish these works on time.

C. He said to me that he had to finish these works on time.

D. He said to me that I must finish those works on time.

40. He is too short to play basketball.

A. If he were not short, he could play basketball.

B. If he is not short, he could play basketball.

C. If he were not short, he will play basketball.

D. If he were short, he could play basketball.

 

_____The end_____

 

 

 

Theo dõi Vi phạm
VDO.AI

Trả lời (1)

 
 
 
  • 19.C
    20.D
    21.C
    22.B
    23.D
    24.C
    25.B
    26.D
    27.A
    28.B
    29.A
    30.C
    31.C
    32.B
    33.B
    34.B

    35.C
    36.A
    37.A
    38.D
    39.C
    40.A

      bởi Nguyễn Việt Đức 05/04/2021
    Like (0) Báo cáo sai phạm

Nếu bạn hỏi, bạn chỉ thu về một câu trả lời.
Nhưng khi bạn suy nghĩ trả lời, bạn sẽ thu về gấp bội!

Lưu ý: Các trường hợp cố tình spam câu trả lời hoặc bị báo xấu trên 5 lần sẽ bị khóa tài khoản

Gửi câu trả lời Hủy
YOMEDIA

Video HD đặt và trả lời câu hỏi - Tích lũy điểm thưởng

Các câu hỏi mới

 

YOMEDIA
1=>1