ADMICRO

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hàm Nghi

Tải về
 
VIDEO

Hoc247 xin giới thiệu đến các em Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hàm Nghi nhằm giúp các em ôn tập kiến thức đã học trong thời gian nghỉ hè. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

ADSENSE

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS HÀM NGHI

1. Đề số 1

I. Đặt câu hỏi và trả lời với would like:

1. Nam/ pineapple

..................................................................................................................................

2. she/ have cucumber salad for dinner

..................................................................................................................................

3. your brother/ something to drink

..................................................................................................................................

4. they/ fried fish, boiled spinach and some potato soup

..................................................................................................................................

5. you/ play some games of chess

..................................................................................................................................

6. Hoa' uncle/ some spinach and cucumber

..................................................................................................................................

II. Dùng too hay either để điền vào chỗ trống.

1. We often go swimming in the summer, and they ..............................

2. She can speak English very well. I .................................................

3. Nam didn't come to the party last night, and Minh ............................

4. Hoa will buy some oranges and pineapples. I ...................................

5. They don't want to go out tonight, and we ........................................

6. The pineapples aren't ripe, and the bananas ....................................

7. Nam is hungry and his friends ........................................................

8. Jane won't come. Peter .................................................................

9. Hoa had a medical check-up yesterday morning. We .......................

10. He can't swim and his brother ......................................................

III. Dùng so hay neither để điền vào chỗ trống.

1. I ate bread and eggs for breakfast. ....................I

2. Hoa doesn't like pork, and.......................her aunt.

3. Milk is good for your health. ......................fruit juice.

4. I didn't see her at the party last night. ....................we.

5. These boys like playing soccer, and.......................those boys.

6. My father won't go to Ha Noi, and....................my mother.

7. Nam can swim. ........................Ba.

8. The spinach isn't fresh. .......................the cabbages.

9. You should drink a lot of milk, and........................your brother.

10. I don't know how to cook. .........................my sister.

IV. Hoàn thành đoạn văn sau đây bằng cách điền vào chỗ trống một từ:

Yesterday, Hoa and her aunt went (1)..........the market. They wanted to (2)............some meat, vegetables and fruit for their dinner. First, they went to the (3)..............stall. There was a (4).............selection of meat on the stall: chicken, pork and beef. Hoa doesn't like pork and her aunt doesn't (5)............ . So they bought some beef. Next. They went to the (6).............stall. They bought some spinach and cucumbers. Hoa likes them and (7).......... Does her aunt. They are her aunt's favorite vegetables. Finally, Hoa and her aunt stopped (8)............a fruit stall. They wanted to buy a papaya and a pineapple, but they (9)...............ripe yet. Therefore, they bought (10)............oranges instead.

Questions:

1. Where did Hoa and her aunt go yesterday?

..................................................................................

2.What did they want to buy?

.................................................................................

3. What did they buy in the meat stall?

....................................................................................

4. What did they buy in the vegetable stall?

..................................................................................

5. What did they buy in a fruit stall?

.................................................................................

ĐÁP ÁN

I. Đặt câu hỏi và trả lời với would like:

1 - What would Nam like? - He'd like pineapple.

2 - What would she like for dinner? - She would like cucumber.

3 - What would your brother like? He would like something to drink.

4 - What would they like? They would like fried fish, boiled spinach and some potato soup.

5 - What would you like? I would like to play some games of chess.

6 - What would Hoa’s uncle like? She would like some spinach and cucumber.

II. Dùng too hay either để điền vào chỗ trống.

1. We often go swimming in the summer, and they ............do, too..................

2. She can speak English very well. I .....................can, too............................

3. Nam didn't come to the party last night, and Minh .........didn't, either...................

4. Hoa will buy some oranges and pineapples. I ............will, too.......................

5. They don't want to go out tonight, and we ...........don't, either.............................

6. The pineapples aren't ripe, and the bananas ............are, too........................

7. Nam is hungry and his friends ......................are, too..................................

8. Jane won't come. Peter ....................won't, either.............................................

9. Hoa had a medical check-up yesterday morning. We ..........did, too.............

10. He can't swim and his brother .....................can't, either.................................

III. Dùng so hay neither để điền vào chỗ trống.

1. I ate bread and eggs for breakfast. ........So did............I

2. Hoa doesn't like pork, and............. Neither des..........her aunt.

3. Milk is good for your health. ..........So is............fruit juice.

4. I didn't see her at the party last night. ........Neither did............we.

5. These boys like playing soccer, and..........So do.............those boys.

6. My father won't go to Ha Noi, and..........Neither will..........my mother.

7. Nam can swim. .........So can...............Ba.

8. The spinach isn't fresh. ...........Neither are............the cabbages.

9. You should drink a lot of milk, and..........So should..............your brother.

10. I don't know how to cook. ........Neither does.................my sister.

2. Đề số 2

I. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc:

1. (Moderate)............ is very important.

2. Vegetables often have (dirt)............ from the farm on them.

3. You must wash the vegetables (careful).............

4. She never touches (healthy) food.............

5. We must remember to eat (sensible).............

6. We shouldn't eat much (fat)............ food and sugar.

II. Điền vào chỗ trống các từ: a few, a little, much, many:

1. There is only ............... milk in the refrigerator. Let's buy some more.

2. He drank too ............... beer last night.

3. There were too ............... people in front of the theater.

4. She has a lot of books, but only ............... books are interesting.

5. You made so ............... mistakes in your writing.

6. He never spends too ............ money on his vacation.

7. I only have ............ beefsteak in my plate. Please give me more.

8. Please wait a minute. I want to ask you ............... questions.

III. Hoàn thành các câu với do, don't, does, doesn't, did, didn't:

1. Her friends bought picture books, but she .........................................

2. My mother didn't watch the movie, but I ...........................................

3. Hoa likes carrots, but her uncle .......................................................

4. I don't eat plenty vegetables, but my sister .......................................

5. We know how to use a computer, but they ........................................

6. My father doesn't dink coffee, but my uncles ....................................

7. His parents didn't eat spinach, but he ...............................................

8. Ba does exercises every morning, but Nam .......................................

IV. Nối câu sử dụng các từ sau "so, too, either, neither":

1. They can play volleyball. We can play volleyball.

........................................................................................................................

2. Mr. Tam won't come to the party tonight. His wife won't come to the party tonight.

........................................................................................................................

3. My father didn't drink beer. My uncle didn't drink beer.

........................................................................................................................

4. She is learning English. I am learning English.

........................................................................................................................

5. I'm not a doctor. They aren't doctors.

........................................................................................................................

6. They mustn't stay up late. You mustn't stay up late.

........................................................................................................................

ĐÁP ÁN

I. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc:

1 - Moderation; 2 - dirt; 3 - carefully; 4 - unhealthy; 5 - sensibly; 6 - fatty;

II. Điền vào chỗ trống các từ: a few, a little, much, many:

1. There is only ........a little....... milk in the refrigerator. Let's buy some more.

2. He drank too .......much........ beer last night.

3. There were too ....many........... people in front of the theater.

4. She has a lot of books, but only ......a few......... books are interesting.

5. You made so ........many....... mistakes in your writing.

6. He never spends too .....much....... money on his vacation.

7. I only have ......a little...... beefsteak in my plate. Please give me more.

8. Please wait a minute. I want to ask you ......a few......... questions.

III. Hoàn thành các câu với do, don't, does, doesn't, did, didn't:

1. Her friends bought picture books, but she ............didn't.............................

2. My mother didn't watch the movie, but I .....................did......................

3. Hoa likes carrots, but her uncle ..........................doesn't.............................

4. I don't eat plenty vegetables, but my sister ..................does.....................

5. We know how to use a computer, but they .................don't.......................

6. My father doesn't dink coffee, but my uncles ................do....................

7. His parents didn't eat spinach, but he .......................did........................

8. Ba does exercises every morning, but Nam ...................doesn't....................

IV. Nối câu sử dụng các từ sau "so, too, either, neither":

1 - They can play volleyball. So can we.

They can play volleyball, and we can, too.

2 - Mr. Tam won't come to the party tonight. Neither will his wife.

Mr. Tam won't come to the party tonight and his wife won't, either.

3 - My father didn't drink beer. Neither did my uncle.

My father didn't drink beer, and my uncle didn't, either.

4 - She is learning English. So am I.

She is learning English, and I am, too.

5 - I'm not a doctor. Neither are they.

I'm not a doctor, and they aren't, either.

6 - They mustn't stay up late. Neither must you.

They mustn't stay up late, and you mustn't, either.

3. Đề số 3

I. Chọn đáp án đúng nhất:

1. Hoa feels sick. She ate too …………… candy last night.

A. much B. many C. a lot of

2. She doesn’t like pork, and …………… does her uncle.

A. either B. so C. neither

3. I would like …………. some fruit and vegetables

A. buying B. to buy C. buy

4. He was busy yesterday and …………… were his brother.

A. neither B. so C. too

5. She …………… the beef into thin strips.

A. made B. heated C. sliced

6. My mother didn’t wash it but I ………………

A. did B. didn’t C. do

7. Milk is good ……………… your health.

A. to B. with C. for

II. Ghép cột A với cột B để tìm cặp câu hoàn thiện về nghĩa nhất:

1. I’m hot. a. I’d like to take a rest.

2. I’m thirsty. b. I’d like a cold drink.

3. I’m hungry. c. I’d like to go to bed right away.

4. I’m bored. d. I’d like to go swimming.

5. I’m tired. e. I’d like a bowl of noodles.

6. I feel sleepy. f. I’d like to listen to music.

III. Chia động từ trong ngoặc:

1. Yesterday, Hoa and her aunt (go)………… to the market.

2. I would like (tell)…………you about my family.

3. Vegetables often (have)………… dirt from the farm on them.

4. Be careful! The children (cross)………… the street.

5. I (be) ………… 14 years old next week, and so will she.

6. My father (not watch) ………… TV last night. He (read) ………… newspapers.

7. You should (add) ………… a little salt to the spinach when you boil it.

8. When………… you (buy) ………… this dress? -Two days ago.

IV. Điền vào chỗ trống với so, too, either, neither:

1. He can’t swim. ………… can I.

2. Nam and Ba are playing soccer and ………… is Minh.

3. Hoa doesn’t like pork and her uncle doesn’t …………

4. They won’t come the meeting and ………… will we.

5. Jenny ate too much cake last night and I did, …………

6. She phones to her parents twice a week. ………… do I.

7. My sister doesn’t like the red skirt and she doesn’t like the green one …………

ĐÁP ÁN

I. Chọn đáp án đúng nhất:

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - B; 5 - C; 6 - A; 7 - C;

II. Ghép cột A với cột B để tìm cặp câu hoàn thiện về nghĩa nhất:

1 - d; 2 - b; 3 - e; 4 - f; 5 - a; 6 - c;

III. Chia động từ trong ngoặc:

1 - went; 2 - to tell; 3 - have; 4 - are crossing; 5 - will be;

6 - didn't watch - read; 7 - add; 8 - did ... buy;

IV. Điền vào chỗ trống với so, too, either, neither:

1. He can’t swim. ……Neither…… can I.

2. Nam and Ba are playing soccer and ……So…… is Minh.

3. Hoa doesn’t like pork and her uncle doesn’t …either………

4. They won’t come the meeting and ……Neither…… will we.

5. Jenny ate too much cake last night and I did, …too………

6. She phones to her parents twice a week. ……So…… do I.

7. My sister doesn’t like the red skirt and she doesn’t like the green one …either………

4. Đề số 4

I. Choose the best answer for the blank:

1. She sings ___________________ .

A. beautiful

B. nice

C. beautifully

D. lovely

2. Everybody wished ___________________ this activity.

A. keep

B. to keep

C. keeping

D. to keeping

3. He volunteered ___________________ us all in his car.

A. take

B. to take

C. taking

D. to taking

4. We can learn more about the undersea world ___________________ this invention.

A. because

B. for

C. thanks to

D. thanks for

5. The number of participants ___________________ every week.

A. increase

B. increases

C. is increase

D. are increase

6. I wish ___________________ to the teacher about that.

A. explain

B. to explain

C. explaining

D. to explaining

7. ___________________ is a person who swims underwater using special equipment.

A. Diver

B. Scientist

C. Participant

D. Cyclist

8. We are late, thanks to you.

A. because

B. because of

C. instead

D. instead of

9. He said that he would wait ___________________ me.

A. for

B. of

C. to

D. at

10. We plan ___________________ at about 3 o’clock.

A. arrive

B. to arrive

C. arriving

D. Both B & C

11. He ought to finish this homework before he plays tennis.

A. must

B. can

C. should

D. will

12. Do you like to take part in our club?

A. play

B. go

C. join

D. get

13. I am well awared ___________________ the problem.

A. of

B. for

C. about

D. on

14. I have to finish this question.

A. must

B. can

C. should

D. will

15. They take a walk intead ___________________ bicycle trips.

A. take

B. to take

C. of take

D. of taking

16. He is learning ___________________ in the lake.

A. swim

B. to swim

C. swimming

D. to swimming

17. ___________________ is a person who rides a bicycle.

A. Scientist

B. Cyclist

C. Member

D. Participant

18. Are you aware ___________________ the time?

A. of

B. from

C. in

D. for

19. There are ___________________ sports activities at school?

A. much

B. lot of

C. different

D. expensive

20. The number ___________________ participants increases every week.

A. on

B. of

C. in

D. at

21. Summer is ___________________ its way.

A. on

B. of

C. in

D. at

22. Swimming can be fun ___________________ accidents can happen.

A. and

B. but

C. or

D. so

23. This is a very ___________________ river.

A. danger

B. dangerous

C. dangerously

D. expensive

24. Nam speaks English very ___________________.

A. well

B. good

C. fluently

D. both A and C

25. Walking is a good sports activity. It makes us ___________________.

A. health

B. healthy

C. healthily

D. unhealthy

26. Lan wants Hoa ___________________ TV before dinner.

A. watch

B. watching

C. to watch

D. watches

27. Hoa always eats dinner ___________________ home.

A. on

B. in

C. at

D. with

28. She likes ___________________ time with her aunt and uncle at night.

A. spend

B. spends

C. spending

D. to spend

29. There is a cowboy film ___________________ at the New Age Theater.

A. on

B. in

C. at

D. about

30. You have to ___________________ your homework and prepare the lesson.

A. do

B. doing

C. did

D. will do

31. Are you free ___________________ Thursday?

A. for

B. about

C. in

D. on

32. We ought to ___________________ our Mom.

A. help

B. to help

C. helped

D. helping

33. No one went home until the TV programs ___________________.

A. finish

B. finishes

C. finished

D. finishing

34. How about ___________________ to music?

A. listen

B. listened

C. to listen

D. listening

35. Is baseball your ___________________ sports?

A. good

B. bad

C. safe

D. favorite

II. Choose the words or phrases that are not standard in English:

1. We shouldn’t (A) run or (B) walk careless (C) around the pool (D) edge.

2. It is (A) difficult for (B) us trying (C) to stay away from (D) water.

3. They plan improving (A) water safety (B) awareness (C) for (D) children.

4. Thanks for (A) the diving (B) vessel, he could explore (C) the oceans of (D) the world.

5. This is (A) some of (B) the advices (C) you should (D) remember.

6. The children (A) volunteered planting (B) flowers in (C) the school (D) garden.

7. We should (A) take part in (B) outdoor activities instead (C) lying in front of (D) the TV.

8. The aim (A) of this (B) program is to teach (C) children about water safe (D).

9. They (A) usually go (B) for (C) a walk in (D) Sunday mornings.

10. You should (A) listen careful (B) to (C) your (D) teacher.

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer for the blank:

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - C; 5 - B;

6 - A; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

11 - C; 12 - C; 13 - A; 14 - A; 15 - D;

16 - B; 17 - B; 18 - A; 19 - C; 20 - B;

21 - A; 22 - B; 23 - B; 24 - D; 25 - B;

26 - C; 27 - C; 28 - D; 29 - A; 30 - A;

31 - D; 32 - A; 33 - C; 34 - A; 35 - D;

II. Choose the words or phrases that are not standard in English:

1 - C thành carelessly;

2 - C thành to try;

3 - A thành to improve;

4 - A thành to;

5 - A thành are;

6 - B thành to plant;

7 - C thành instead of;

8 - D thành safety;

9 - D thành on;

10 - B thành carefully;

5. Đề số 5

Bài 1: Chia động từ.

1. Basketball(become).... very popular all arounf the world is 1990s.

2. Myfather (play).... roller–skating when he (be).... a child.

3. Shenever (allow).... her children to stay up late.

4. Youought (finish).... your homework before (watch).... TV.

5. Thedisease (apread).... fast now.

6. Marconi(invent).... the radio.

7. Thechildren must (be).... back by six o'clock.

8. I like (watch).... Basketball.

Bài 2: Cho dạng thích hợp của từ trong ngoặc.

1. Mygrandfather is eighty–six years old. He walks very.... . (slow)

2. I saw an ....film on TV last night. (excite)

3. Arethe toys .... for children. (safety)

4. Ronaldois a .... soccer player. He plays soccer very.... . (skill)

5. Playingsoccer in the street is very .... . (danger)

6. Hespeaks English very .... , so I can't catch his words. (quick)

7. .... , everyone stood up and shouted. (sudden)

8. The children behaved very .... . (good)

Bài 3: Ghép các câu ở cột A với các câu ở cột B.

A

B

1. My sister is very bad at math.

2. I have a stomachache.

3. Nam likes swimming.

4. He is gaining weight.

5. What sport do you like best?

6. Would you like to play chese?

7. She didn't come there last night.

8. Can I go to the movies, Mom?

a. He ought to jog every morning.

b. Neither did I.

c. She must do more maths exercises.

d. OK. You can go.

e. You shouldn't eat green fruit.

f. So does Phong.

g. Badminton.

h. I'd like to but I can't.

I have to go now.

Bài 4: Đọc kỹ đoạn văn sau đó viết TRUE (T) hoặc FALSE (F) cho các khẳng định sau.

Nowadays, football becomes one of the world's most popular games. Millions of people play and watch it all around the world. A football match often has two part. Each part forty–five minutes. The first part is the first half and the second part is the second half. There is a fifteen–minute break between the two halves. There are two teams in a football match. Each football team has eleven players, including a goal–keeper. The players on the ground try to kick the all into the other's goal. The team which scores more goals wins the match.

1. A lot of people in the world enjoy playing or watching football.

2. Millionsof people play football around th world.

3. A football match has two halves of forty–five minutes each.

4. Thereis no break in a football match.

5. Eachfootball tea has eleven players and a goal–keeper in the field.

6. Thewinning team is the team that scores more goals.

Bài 5: Em hãy viết lại những câu sao sau sao cho nghĩa câu không thay đổi

1. Long is a bad swimmer

Long swims _____________________________________

2. My brother cycles slowly

My brother is ____________________________________

3. Mr. Cuong plays table tennis well

Mr. Cuong is _____________________________________

4. Mrs. Oanh cooks well

Mrs. Oanh is _____________________________________

5. Khanh is a fluent English speaker

Khanh speaks ____________________________________

Bài 6: Lựa chọn đáp án (A, B, C hay D) vào chỗ thích hợp

(1) ________ say life started in the ocean. However, humans aren't natural (2) ________. We can swim as babies, but we forget and then we (3) ________ learn to swim again.

We must not (4) ________ that our world is mainly water. So we should all learn (5) ________. We ought to try to stay from water, but it is very (6) ________. The time always comes when we (7) ________ to cross water.

We should learn to swim when we are young. It is easier (8) ________ then. Our parents can help. They can give us the opportunity to learn to swim.

1. A. Scientists

B. Dentists

C. Doctors

D. Participants

2. A. swim

B. swims

C. swimmers

D. swimming

3. A. must

B. have to

C. need

D. A & B

4. A. remember

B. forget

C. think

D. believe

5. A. swim

B. To swim

C. swimming

D. B & C

6. A. difficult

B. difficulty

C. different

D. differently

7. A. ought

B. should

C. need

D. will

8. A. learn

B. to learn

C. learning

D. to learning

ĐÁP ÁN

Bài 1

1. became 2. played – was 3. allows 4. to finish –watching

5. isspreading 6. invented 7. be 8. watching

Bài 2

1. slowly 2. exciting 3. safe 4. skillful – skillfully

5. dangerous 6. quickly 7. suddenly 8. well

Bài 3

1c, 2e, 3f, 4a, 5g, 6h, 7b, 8d

Bài 4

1T, 2F, 3F, 4F, 5F, 6T

Bài 5

1. Long swims badly

2. My brother is a slow cyclist

3. Mr. Cuong is a good table tennis player

4. Mrs. Oanh is a good cook

5. Khanh speaks English fluently

Bài 6

1. A

2. C

3. D

4. B

5. B

6. A

7. C

8. B

---

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hàm Nghi. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

ADMICRO

 

YOMEDIA
ON