ADMICRO

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hùng Vương

Tải về
 
VIDEO

Dưới đây là Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hùng Vương đã được Hoc247 biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và củng cố kiến thức để bước vào lớp 8. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

ADSENSE

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS HÙNG VƯƠNG

1. Đề số 1

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from those of the others.

1. A. calculator

B. marble

C. famous

D. eraser

2. A. event

B. bell

C. relax

D. essay

3. A. bluff

B. club

C. fun

D. junior

4. A. indoors

B. school

C. hoop

D. shoot

5. A. equation

B. education

C. invitation

D. dictionary

II. Choose the best answer to complete these following sentences.

1. It's time______ recess.

A. on

B. for

C. to

D. at

2. He is a student ______Le Loi Street.

A. at

B. in

C. on

D. from

3. Mai learns ______to use a computer.

A. what

B. when

C. how

D. where

4. We are ______some experiments.

A. making

B. learning

C. doing

D. having

5. My brother is good ______English.

A. at

B. in

C. with

D. on

6. All the students enjoy ______on the weekend.

A. to camp

B. to camping

C. camp

D. camping

7. Nam and Hoa are in the same______.

A. years old

B. tall

C. class

D. high

8. Does Nam often play marbles ______ recess?

A. on

B. at

C. in

D. from

9. Talking is ______common way of relaxing.

A. more

B. most

C. the most

D. much

10. Blind man's bluff is a ______.

A. exercise

B. game

C. example

D. sport

11. Some students have portable CD players with small ______.

A. headphones

B. cell phones

C. earphones

D. mobilephone

12. Nam writes the answer on the ______with a piece of chalk.

A. newspaper

B. yard

C. blackboard

D. paper

13. What are you doing ,Lan? - ______planting some trees.

A. I do

B. I'm

C. I

D. I'm do

14. What's Mom doing ? - ______cooking.

A. She's

B. She doing

C. She

D. Her

15. What are Ba and Nam doing? - ______watching TV.

A. They

B. They're

C. There are

D. They do

16. Hoa receives a letter______her friend every week.

A. on

B. with

C. at

D. from

17. Hoa is the ______age as her friends.

A. different

B. same

C. young

D. as

18. They read and study ______the same time.

A. in

B. in

C. with

D. at

19. They meet their friends and ______some fun

A. have

B. take

C. do

D. make

20. They talk______their class .

A. at

B. on

C. in

D. about

21. ______school, we study many subjects.

A. At

B. On

C. With

D. From

22. ______literature, we learn about books and write essays.

A. At

B. On

C. From

D. In

23. In Geography , we study different countries and ______people.

A. his

B. our

C. its

D. their

24. Which ______do you like best ? – English.

A. subject

B. room

C. school

D. classroom

25. In ______we study chemistry and biology.

A. mathematics

B. science

C. literature

D. information

26. It's time ______lunch now.

A. at

B. for

C. to

D. on

27.Jane always gets up very early, so she is ______late for class.

A. usually

B. never

C. sometimes

D. often

28. We study how to repair household appliances in ______.

A. sport

B. electronics

C. physics

D. English

29. He knows how to repair the guitar.

A. use

B. fix

C. play

D. work

30. I ______ to do this math question now.

A. try

B. trying

C. are trying

D. am trying

31. At school, we learn ______a lot of things.

A. at

B. about

C. in

D. for

32. He also ______his art club after school.

A. goes

B. takes part in

C. studies

D. makes

33. We have fifteen-minute break everyday.

A. recess

B. school day

C. class

D. semester

34. Let's wait until the rain stop.

A. when

B. before

C. till

D. after

35. She enjoys ______to music.

A. listen

B. listening

C. listened

D. to listen

36. He is the same age ______me.

A. as

B. like

C. so

D. and

37. We _______ English at the moment.

A. learn

B. learning

C. are learning

D. to learn

38. He practices ______ the piano every afternoon.

A. play

B. playing

C. plays

D. to play

39. He is very popular_______ his students.

A. to

B. for

C. of

D. on

40. His father always ______coffee for breakfast.

A. drink

B. drinks

C. is drinking

D. to drink

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from those of the others.

1 - C; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - A;

II. Choose the best answer to complete these following sentences.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - C; 5 - A;

6 - D; 7 - C; 8 - B; 9 - C; 10 - B;

11 - C; 12 - C; 13 - B; 14 - A; 15 - B;

16 - D; 17 - B; 18 - B; 19 - A; 20 - C;

21 - A; 22 - D; 23 - D; 24 - A; 25 - B;

26 - B; 27 - B; 28 - B; 29 - B; 30 - D;

31 - B; 32 - B; 33 - A; 34 - C; 35 - B;

36 - A; 37 - C; 38 - B; 39 - D; 40 - B;

2. Đề số 2

Bài 1: Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp để điền vào chỗ trống.

1. Not many students are.... in grammar.

a. interested

b. favorite

c. good

d. excited

2. In Computer Science, Mai learns.... to use a computer.

a. what

b. when

c. how

d. where

3. She.... some experiments in Physics class.

a. makes

b. learns

c. does

d. enjoys

4. In...., we study past events in Viet Nam and around the world.

a. History

b. Literature

c. Geography

d. Physics

5. All the students enjoy.... on the weekend.

a. to camp

b. camping

c. camp

d. to camping

6. American student take part.... different activities at recess.

a. on

b. at

c. in

d. for

7. Vietnamese students often talk together at.... ?

a. present

b. recess

c. the moment

d. school.

8. Talking is.... common wat of relaxing.

a. more

b. most

c. the most

d. the more

Bài 2: Chia động từ.

1. Tim (not work).... this week. He's on holiday.

2. She (study).... maps in Geography.

3. Ba is good at (fix).... things.

4. They (do).... some experiments at the moment.

5. He (be).... a famus author one day.

6. We often (go).... to English club after school.

7. He enjoys (draw).... pictures.

8. Ba learns (repair).... household appliances.

9. When the bell rings, everyone (go).... indoors and classes (begin).... again.

10. The students (writ).... an essay in Literature next Monday.

Bài 3: Đặt câu hỏi cho từ gạch dưới.

1. She goes to school six days a week.

2. We learn how to use a computer in computer science class.

3. Her favorite subject is English.

4. This book is 30.000 dong.

5. They are playing catch in the school yard.

6. I usually talk with my friends at recess.

7. My father is jogging in the park.

8. Classes always begin at seven o'clock.

ĐÁP ÁN

Bài 1: Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp để điền vào chỗ trống.

1 - a; 2 - c; 3 - c; 4 - a; 5 - b; 6 - c 7 - b; 8 - c;

Bài 2: Chia động từ.

1 - isn't working; 2 - studies; 3 - fixing; 4 - are doing;

5 - will be; 6 - go; 7 - drawing; 8 - to repair;

9 - goes - begin; 10 - will write;

Bài 3: Đặt câu hỏi cho từ gạch dưới.

1. How often does she go to school?

2. What do you learn in computer science class?

3. What is her favorite subject?

4. How much is this book?

5. What are they doing in the school yard?

6. What do you usually do at recess?

7. Where is your father jogging?

8. What time do classes always begin?

Bài 4: Sắp xếp các từ hoặc cụm từ thành câu hoàn chỉnh.

1. Hoa learns how to use a computer in her Computer Science class.

2. The yard is very noisy until the bell rings.

3. Eating and chatting are the most common ways of relaxing

4. What do you study in Geography class?

5. Some students are playing games like blindman's bluff or catch.

Bài 5: Chọn từ thích hợp để hoàn tất đoạn văn sau đó trả lời câu hỏi.

1 - secondary; 2 - classroom; 3 - such; 4 - in;

5 - favorite; 6 - skips; 7 - like; 8 - relaxed;

Trả lời câu hỏi:

1 - Nga's school is on Nguyen Trai Street.

2 - She goes to school six days a week.

3 - Her favorite subject is History.

4 - She learns about past events in Viet Nam and around the world.

5 - She often skips rope with her friends.

6 - She feels happy and relaxed after recess.

3. Đề số 3

I. Tìm từ không cùng loại với các từ cùng loại:

1. late

easy

homework

long

2. summer

holiday

spring

fall

3. review

keen

interesting

important

4. vacation

easter

christmas

thanksgiving

5. typically

definitely

lazily

family

6. christmas

presents

flowers

wine

II. Xếp các danh từ sau thành 2 nhóm: đếm được và không đếm được

English; egg; orange; milk; vacation; hour; homework; soup; music; vegetable; rice; letter; orange juice; fruit; month; flower; money; people;

Countable nouns: ______________________________

Uncountable nouns: ________________________________

III. Điền vào chỗ trống với “a few hoặc a little”

1. She asks us ___________ questions.

2. I can speak __________ French.

3. __________ people go to the meeting.

4. There are only ________ books on the shelf.

5. My father is eating __________ chicken soup.

6. They will have ______ milk for breakfast.

7. There are __________ letters in the letter-box.

8. He has __________ money and he will buy __________ vegetables.

ĐÁP ÁN

I. Tìm từ không cùng loại với các từ cùng loại:

1 - homework; 2 - holiday; 3 - review;

4 - Vacation; 5 - family; 6 - Christmas;

II. Xếp các danh từ sau thành 2 nhóm: đếm được và không đếm được

Countable nouns: egg; vacation; hour; letter; month; flower; vegetable;

Uncountable nouns: English; milk; homework; soup; music; rice; orange juice; fruit; money; people;

III. Điền vào chỗ trống với “a few hoặc a little”

1. She asks us _____a few______ questions.

2. I can speak ______a little____ French.

3. _____a few_____ people go to the meeting.

4. There are only ___a few_____ books on the shelf.

5. My father is eating _____a little_____ chicken soup.

6. They will have __a little____ milk for breakfast.

7. There are _____a few_____ letters in the letter-box.

8. He has ______a little____ money and he will buy _____a few_____ vegetables.

IV. Cho dạng so sánh thích hợp của các tính từ trong ngoặc.

1 - more; 2 - longest; 3 - fewer; 4 - less;

5 - most important; 6 - more; 7 - better; 8 - more expensive;

V. Cho dạng hoặc thì đúng của động từ trong ngoặc

1 - helps; 2 - starts - lasts; 3 - doing; 4 - will be;

5 - go; 6 - is having; 7 - won't come; 8 - are talking;

VI. Đọc lá thư. Sau đó trả lời câu hỏi.

1 - They have fewer vacations than American students.

2 - They have about four vacations. They are a day off for Independent Day on September 2nd, two days off on April 30th and May Day and Tet.

3 - Summer vacation.

4 - Tet.

5 - Tet holiday often lasts for nine or ten days.

6 - She spends time with her families.

7 - No, they don't.

4. Đề số 4

I. Điền vào chỗ trống trong các câu sau với từ thích hợp trong khung.

seafood crabs souvenirs

sharks dolphins food stall

1. The children like to see the__________ in the aquarium.

2. People are afraid of__________ when they are at sea.

3. After visiting the aquarium, people went to the__________ for lunch.

4. I often buy a lot of__________ for my friends at home.

5. When my family go to the beach, we usually eat__________.

6. My favorite seafood is__________.

II. Điền dạng đúng của động từ trong ngoặc.

1. Nam and his classmates (play) __________ soccer yesterday afternoon.

2. He (send) __________ a letter to his pen pal last week.

3. Mrs. Hong (teach) __________ us English last year.

4. Barbara (wear) __________ a very beautiful dress last night.

5. Lan (write) __________ to her grandparents more often last year.

6. His father often (work) __________ in the garden on Sunday mornings.

7. The teacher usually (give) _________ the students a lot of homework on the weekend.

8. Tourists often (go) __________ to eat seafood at that famous restaurant.

ĐÁP ÁN

I. Điền vào chỗ trống trong các câu sau với từ thích hợp trong khung.

1/ dolphins 2/ sharks 3/ foodstall

4/ souvenirs 5/ seafood 6/ crabs

II. Điền dạng đúng của động từ trong ngoặc.

1/ played 2/ sent 3/ taught 4/ wore

5/ wrote 6/ works 7/ gives 8/ go

III. Điền dạng đúng của động từ trong ngoặc.

1/ went 2/ visited 3/ came 4/ took

5/ were 6/ sang 7/ arrived 8/ showed

9/ cooked 10/ made 11/ went 12/ saw

13/ admired 14/ asked 15/ are writing

16/ feel 17/ learnt 18/ will come

IV. Viết câu hỏi cho các từ gạch dưới trong các câu sau.

1. What time did you go to bed last night?

2. Why did she buy that dictionary?

3. Where did you send these letters to?

4. When did Lan go to Nha Trang?

5. How did she go to Nha Trang?

6. What did they see in the aquarium?

7. What did you eat for breakfast this morning?

8. Where were they last summer?

V. Sắp xếp các từ sau để thành câu hoàn chỉnh:

1. They stopped at my restaurant for a short time

2. The mother bought the material and made a dress for me.

3. They rented an apartment next door to mine

4. This is the first time she saw a shark.

5. I often wrote letters for my pen pal last year.

6. She taught her friends some Vietnamese.

7. Did you visit Hanoi on last summer vacation?

5. Đề số 5

I. Pronunciation

Chọn một từ có phần gạch dưới được phát âm khác với những từ còn lại trong nhóm

1. a. note

b. hoping

c. coke

d. clock

2. a. sure

b. see

c. sports

d. seat

3. a. dear

b. bear

c. near

d. fear

4. a. teacher

b. reach

c. deaf

d. team

5. a. your

b. four

c. pour

d. hour

II. Vocabulary & Expression

Chọn từ hay nhóm từ thích hợp nhất đế hoàn chỉnh câu.

6. Liz is a good friend of . She is American.

a. me

b. my

c. mine

d. I

7. Liz and her parents … to Ha Noi last year.

a. come

b. came

c. coming

d. to come

8. They rented an apartment … to mine.

a. next door

b. near

c. beside

d. opposite

9. Last week, they … to a new apartment.

a. left

b. leave

c. move

d. moved

10. It is … the other side of Ha Noi.

a. by

b. on

c. at

d. in

11. She … to visit us next week.

a. comes

b. came

c. is coming

d. come

12. It won’t be difficult to keep … .

a. touching

b. going on

c. in touch

d. touching on

13. She always … me the stamps from the letters she got.

a. gives

b. gives to

c. gave

d. gave to

14. A friend of … came to tea yesterday.

a. Janet

b. Janets

c. her Janet

d. Janet’s

15. She is good at sewing. She makes all … dresses.

a. hers

b. herself

c. herselfs

d. her own

ĐÁP ÁN

l. d

11. c

21. c

31. a

41. b

2. a

12. c

22. d

32. c

42. c

3. b

13 .a

23. b

33. c

43. b

4. c

14. d

24. c

34. b

44. d

5. d

15. d

25. a

35. a

45. a

6. c

16. d

26. b

36. a

46. c

7. b

17. b

27. d

37. c

47. b

8. a

18. b

28. c

38. c

48. a

9. d

19. a

29. d

39. d

49. c

10. b

20. a

30. c

40. a

50. d

---

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Hùng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

ADMICRO

 

YOMEDIA
ON