ADMICRO

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Ngô Mây

Tải về
 
VIDEO

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo và luyện tập trong thời gian nghỉ hè, Hoc247 đã biên soạn và gửi đến các em Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Ngô Mây. Tài liệu gồm các đề thi khác nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

ADSENSE

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS NGÔ MÂY

1. Đề số 1

Bài 1: Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp để điền vào chỗ trống.

1. .... class are you in?

- I'm in class 7B.

a. Where b. How many c. Which d. What's

2. Nam is a friendly person. He has .... friends.

a. some b. many c. few d. much

3. I like swimming and .... does my sister.

a. so b. too c. neither d. also

4. What is her .... name? – Pham Thi Hoa.

a. last b. family c. full d. middle

5. When I'm away from home, I .... my family very much.

a. love b. miss c. like d. hate

6. Hoa lives .... Ha Noi, .... 12 Tran Hung Dao Street.

a. in-on b. in–at c. at–on d. on–at

7. .... is it from here to school? – About two kilometers.

a. How far b. How high c. How long d. How often

8. I'm very busy these days .

- ........ .a. So I am b. I do, too c. Neither am I d. Me, too

Bài 2: Chia động từ.

1. Hoa(have).... a lot of friends in Hue.

2. She (be).... unhappy now. She (miss).... her parents in Hue.

3. Hoa (talk).... to Miss Lien at the moment?

4. (you be).... a new student? - Yes. I (be).... in class 7B.

5. Hoa's old school (be).... small. It (not have).... many students.

6. I (walk).... to school every day, but today I (ride).... my bike to school.

7. We (not got).... to class on Sunday.

8. Where .... Hoa's parents (live).... ?

Bài 3: Ghép câu trả lời ở cột B tương ứng với câu hỏi ở cột A.

A

B

1. How are you?

2. Are you a new student?

3. What is his family name?

4. What is your address?

5. How do you go to school?

6. How far is it?

7. How is everything?

8. Who are you phoning to?

a. By bus.

b. It's Tran.

c. Fine, thanks.

d. About one kilometer.

e. It's Ok now

f. 6B Dien Bien Phu Street.

g. Yes, I am.

h. My brother.

Bài 4: Sắp xếp các từ thành câu hoàn chỉnh.

1. is/ your/ how/ school/ to/ it/ far/ your/ from/ house?

2. your/ classmate/ where/ live/ does?

3. have/ any/ doesn't/ in/ she/ friends/ Hanoi

4. new/ has/ a/ students/ of/ her/ school/ lot.

5. with/ her/ lives/ Hoa/ in/ uncle/ aunt Hanoi/ and.

Bài 5: Sắp xếp các câu thành đoạn hội thoại hợp lý.

.... Hello, Nga. Nice to see you again

..... Nice to meet you, Minh

..... Hello, Phong

..... Nice to see you. How are you?

.... Fine, thank. This s our new classmate. His name is Minh

..... Nice to meet you, too.

Bài 6: Dùng từ cho sẵn để hoàn tất đoạn văn. Sau đó trả lời câu hỏi.

any go far still new with miss a lot of

My name is Nguyen Minh Trung. I am a (1).... student in class 7A.I a from Da Nang and my family (2).... live there. In Ho Chi Minh City, I live (3).... my grandparents at 21/ 3B Nguyen Trai Street.My new school is not (4).... from our house – about one kilometer, so I (5).... to school by bike. There are (6).... students in my newschool. But I don't have (7).... friends. I am unhappy. I (8).... myparents, my sisters and my friends in Da Nang.

1. What is his full name?

2. Is he a new student?

3. Where is he from?

4. Who is he living with?

5. What is his address?

6. How far is it from his house to school?

7. How does he go to school?

8. Why is he unhappy?

ĐÁP ÁN

Bài 1

1c 2b 3a 4c 5b 6b 7a 8d

Bài 2

1. has 2. is-misses 3. is talking 4. are you–am

5.is–doesn't 6. walk–am riding 7. don't go 8. do...live

Bài 3

1c 2g 3b 4f5a 6d 7e 8h

Bài 4

1. How far is it from your house to your school?

2. Where does your classmate live?

3. She doesn't have any friends in Hanoi.

4. Her new school has a lot of students.

5. Hoa lives with her uncle and aunt in Ha Noi.

Bài 5

Hello Phong

Hello Nga. Nice to see you again.

Nice to see you. How are you?

Fine thanks. This is our new classmate. His name is Minh.

Nice to meet you Minh.

Nice to meet you, too.

Bài 6

1. new 2. still 3. with 4. far

5. go 6. a lot of 7. any 8. miss

Trả lời câu hỏi:

1. His full name is Nguyen Minh Trung.

2. Yes, he is.

3. He's from Da Nang.

4. He is living with his grandparents.

5. His address is 21/ 3B Nguyen Trai street.

6. It's about one kilometer.

7. He goes to school by bike.

8. He is unhappy because he doesn't have any friends and he misses his parents, his siters and his friends in Da Nang.

2. Đề số 2

Bài 1: Chọn từ, cụm từ hoặc câu thích hợp để điền vào chỗ trống.

1. .... I speak to Mr Brown?

- Hold on a minute, please.

a. Should b. Shall c. Can d. Will

2. Her birthday is .... Friday, August 20th.

a. at b. on c. in d. by

3. .... you have a test tomorrow morning?

a. Will b. Do c. Are d. Shall

4. .... will we meet?

- In front of the school gate.

a. Where b. When c. What d. How

5. What's your .... ?

a. birth of day b. day of birth c. date of birth d. birth of day.

6. She always comes to class on time. She is never .... for class.

a. late b. early c. free d. nervous

7. The party will .... about three hours.

a. start b. last c. finish d. invite

8. Would you like a cup of tea?

- ..... .

a. Yes, please b. I like, too c. Yes, I will d. You're welcome.

Bài 2: Chia động từ.

1. We often (play).... tennis in the afternoon.

2. (you be).... free next Sunday?

No. I (do).... my homework.

3. Phong (be).... on the phone now. He (talk).... to Tam.

4. Mike (not come).... to our party tonight.

5. We (have).... a test tomorrow morning.

6. She (not call).... her parents every day. She (call).... them every week.

7. Would you like (see).... a movie?

8. Let's (meet).... in front of the movie theater.

Bài 3: Đặt câu hỏi cho câu trả lời.

1. .............................. ?

- My name's Trung.

2. .............................. ?

- I'm thirteen.

3. .............................. ?

- My date of birth is on July 6th.

4. .............................. ?

- My address is 263/2 Tran Phu Street.

5. .............................. ?

- 38 950 963.

6. .............................. ?

- It about 500 meters from my house to school.

7. .............................. ?

- I walk to school.

8. .............................. ?

- I live with my parents.

Bài 4: Viết câu phủ định và nghi vấn của các câu sau.

1. Mai plays badminton after school.

............................... .

............................... ?

2. I will be at home tomorrow night.

............................... .

............................... ?

3. She is out at the moment.

............................... .

............................... ?

4. We often have a picnic on weekends.

............................... .

............................... ?

5. They will go camping next week.

............................... .

............................... ?

6. The students are sitting in class.

............................... .

............................... ?

Bài 5: Đọc đoạn văn. Sau đó trả lời câu hỏi.

Nga lives in the city with her parents and two brothers. She lives at 14 nguyen Tri Phuong Street. Her telephone number is 38 290 374. On her next birthday, July 1st, Nga will be 14. She will have a small party for her house. They will eat pizza, fried, chicken, cake and they will drink Coke. They will have a lot of fun. The party will start at five o'clock and finish at eight.

1. What's Nga address?

2. What's her telephone number?

3. How old is she now?

4. What's her date of birh?

5. Will she have a big party for her birthday?

6. Who will she invite?

7. What will thet eat and drink?

8. How long will the party last?

Bài 6: Dựa vào các dữ kiện của đoạn văn trên, hãy hoàn tấm thiếp mời sinh nhật của Nga gởi Hoa.

Dear ....(1).

My birthday is on (2).... and I am having a small birthday party. The party will be at my house at (3).... from (4).... to (5).... . We will have (6).... , fried chicken, cake and we will drink (7).... . We will have a lot of (8).... at the party too.

I hope you will come and join the fun.

Love,

Nga.

ĐÁP ÁN

Bài 1

1c 2b 3a 4a

5c 6a 7b 8a

Bài 2

1. play 2. will you be - will do 3. is - is talking

4. won't come 5. will have

6. doesn't call - calls 7. to see 8. meet

Bài 3

1. What's your name?

2. How old are you?

3. What's your date of birth?

4. What's your address?

5. What's your telephone number?

6. How far is it from your house to school?

7. How do you go to school?

8. Who do you live with?

Bài 4

1. Mai doesn't play .................... .

Does Mai play ....................... ?

2. I won't be at home .................. .

Will you be at home ................. ?

3. She isn't out ....................... .

Is she out .......................... ?

4. We don't often have ................. .

Do you often have ................... ?

5. They won't go ....................... .

Will they go ........................ ?

6. The students aren't sitting ......... .

Are the students sitting ............ ?

Bài 5

1. Nga's address is 14 Nguyen Tri Phuong street.

2. Her telephone number is 38 290 374.

3. She is thirteen years old now.

4. Her date of birth is on July first.

5. No, she won't. She'll have a small party for her birthday.

6. She will invite some best friends.

7. They will eat pizza, fried chicken, cake and they will drink Coke.

8. The party will last three hours.

Bài 6

1. Hoa

2. July 1st

3. 14 Nguyen Tri Phuong Street

4. five

5. eight

6. pizza

3. Đề số 3

Exercise 1: Choose the best answer.

1. .... awful restaurant!

a. What

b. What a

c. What an

d. What's

2. Sararh looks after patients in hospital. She is a .... .

a. teacher

b. nurse

c. musician

d. journalist

3. Are there .... lamps on the wall?

a. any

b. a

c. some

d. more

4. You look .... in that dress.

a. love

b. lovely

c. loving

d. lovelily

5. It's the .... house in my neighborhood.

a. nicer

b. nicest

c. more nice

d. most nice

6. What's your .... color?

- I like blue most.

a. favorite

b. interesting

c. suitable

d. liking

7. The picture is .... the clock.

a. next

b. under

c. at

d. in

8. Would you like some fruit juice?

- ....... .

a. Yes. I'd love some.

b. b. Yes. I like it

c. Not at all

d. That's all right.

Exercise 2: Put the correct form of verb

1. They (not go).... to the zoo very often.

2. I (not be).... at home next Monday evening.

3. Her father (work).... from the morning till night every day.

4. Mr Robinson (look).... for an apartment at present.

5. There (be).... a few empty apartment near his office.

6. Hoa's parents love (work).... on their farm.

7. Is it easy (find).... an apartment in Ha Noi?

8. Please tell her I (call).... again later.

Exercise 3: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. amazing

B. orange

C. table

D. favorite

2. A. advice

B. center

C. juice

D. delicious

3. A. seat

B. tea

C. near

D. cheap

Exercise 4: Make questions for the following answers

1. ................................... ?

- There are a sink, a tub and a shower in the bathroom.

2. ................................... ?

- No, there aren't any books on the table.

3. ................................... ?

- The oldest in my family is my grandfather.

4. ................................... ?

- He is a farmer.

5. ................................... ?

- They work in a factory.

6. ................................... ?

- Yes, there is a refrigerator in the kitchen.

7. ................................... ?

- Ha Noi is bigger than Hue.

8. ................................... ?

- The newest apartment is at number 27.

Exercise 5: Fill in the blanks with suitable prepositions

1. Hoa's father works .... his farm .... the countryside.

2. A nurse takes care .... sick people.

3. The books are .... the bookshelf.

4. My uncle isn't .... home. He is .... work now.

5. John lives .... America.

6. Her mother works hard .... morning .... night

7. The best apartment is .... number 79.

8. This apartment is the newest .... the three.

Exercise 6: Complete each of the following sentences with comparatives or superlatives

1. Orange juice is .... coffee. (good)

2. Hanh is .... student in the class. (clever)

3. Car are .... motorbike. (expensive)

4. Your apartment is .... from school .... mine. (far)

5. I think good health is .... thing in life. (important)

6. Iron is .... wood. (heavy)

7. .... city in Canada is Toronto. (large)

8. Thailand is .... Korea. (hot)

Exercise 7: Complete the sentences with the words from the box and answer the following question

also

empty

near

from

cheapest

expensive

most

teaches

John Robinson is an English teacher (1).... the USA. He (2).... English in a high school in Ha Noi. Now he is looking for an apartment (3).... the school. There are three (4).... apartment. The first on

is a big apartment. It's comfortable but it's very ....(5). The second one is (6).... a lovely apartment, but it's quite expensive, too. The last one is smaller than the other two, but it's the (7).... of the three. It has a bright living room, two bedrooms and a large, modern kitchen. Mr Robinson thinks the third apartment is the (8).... Suitable for his family.

1. What does Mr.Robinson do?

_________________________________________________________

2. Where is he from?

_________________________________________________________

3. What is he looking for?

_________________________________________________________

4. Which is the cheapest apartment?

_________________________________________________________

5. Which is the most expensive?

_________________________________________________________

6. Describe the most suitable apartment for Mr Robinson's family?

_________________________________________________________

Exercise 8: Use the following words to complete sentences

1. Trang/ the/ good/ student/ our class.

_________________________________________________________

2. Travelling/ train/ slower/ but/ interesting/ travelling/ plane

_________________________________________________________

3. Which/ most/ suitable house/ Mr. Lam/ and/ family?

_________________________________________________________

4. It/ difficult/ find/ apartment/ Ho Chi Minh city?

_________________________________________________________

5. Who/ the/ fat/ person/ your group?

_________________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the best answer.

1. C

2. B

3. A

4. B

5. B

6. A

7. B

8. A

Exercise 2: Put the correct form of verb

1. don't go

2. won't be

3. works

4. is looking

5. are

6. working/to work

7. to find

8. will call

Exercise 3: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. B

2. D

3. C

Exercise 4: Make questions for the following answers

1. What are there in the bathroom?

2. Are there any books on the table?

3. Who is the oldest in your family?

4. What does he do?

5. Where do they work?

6. Is there a refrigerator in the kitchen?

7. Which (city) is bigger Ha Noi or Hue?

8. Which is the newest apartment?

Exercise 5: Fill in the blanks with suitable prepositions

1. on-in

2. of

3. on

4. at–at

5. in

6. from-till

7. at

8. of

Exercise 6: Complete each of the following sentences with comparatives or superlatives

1. better than

2. the cleverest

3. more expensive than

4. farther/further .... than

5. the most important

6. heavier than

7. the largest

8. hotter than

Exercise 7: Complete the sentences with the words from the box and answer the following question

1. from

2. teaches

3. near

4. empty

5. expensive

6. also

7. cheapest

8. most

1. Mr.Robinson is an English teacher.

2. He comes from the USA. He's American.

3. He is looking for an apartment.

4. The cheapest apartment is the last one.

5. The first apartment is the most expensive.

6. The most suitable apartment for Robinson's family is the smallest of the three. It has a bright living room, two bedrooms and a large, modern kitchen.

Exercise 8: Use the following words to complete sentences

1. Trang is the best student in our class

2. Travelling by train us slower but more interesting than travelling by plane

3. Which is the most suitable house of Mr. Lam and his family?

4. Is it difficult to find an apartment in Ho Chi Minh city?

5. Who is the fattest person in your group?

4. Đề số 4

I. Chọn đáp án đúng nhất

1. 3.45 is said :......

a. It's three to forty- five b. It's quarter to four c. It's quarter to three.

2. 9.15 is said : .....

a. It's quarter to nine b. It's nine fifteen c. It's nine quarter.

3. What time .....?

a. are you going to go to bed? b. you go to bed c. do you go to bed.

4. What time does Hanh ...in history class?

a. study b. have c. learns

5. What .......? – Math

a. are you study b. do you study c. you are studying

6. Thi has Physics ... Tuesday ... 7. 30.

a. on-at b. from-to c. at-on

7. .... racks have magazines

a. That b. This c. These

8. Do you have magazines and ... here?

a. science book b. newspapers c. dictionary.

9. You can find Math books ...the shelves ... the left.

a. on-on b. on-at c. in-on

10. Mrs. Hoa is a ....

a. librarian b. library c. engineer.

11. English books are ... the back ... the library.

a. on-of b. at-of c. in-of.

12. ... do you have physical education?

a. When b. What time c. How.

13. .... do I find a book, please?

a. How b. What c. Why

14. You can find a book with either the author ... the title.

a. and b. or c. about.

15. In the USA, students ... a school uniform.

a. are not wearing b. do not wear c. is not wearing.

16. Hoa ... a nice dress today.

a. wear b. wears c. is wearing.

17. What time is it? - it ... four fifteen.

a. is b. are c. on.

18. They put the chairs ... the middle of the garden.

a. in b. at c. on.

19. He learns ... badminton.

a. playing b. play c. plays.

20. In American, soccer is the usual word for ....

a. volleyball b. football c. basketball.

II. Chọn đáp án đúng

1. They ... some snack at the moment.

a. have b. is having c. having

2. It's a quarter past five.

a. ten b. fifteen c. twenty.

3. English dictionaries are ... the back of the library.

a. in b. at c. on

4. We go to the ... to read books.

a. cafeteria b. library c. stadium.

5. I usually get ... early.

a. up b. on c. in.

6. Look! They.. baseball !

a. play b. will play c. are playing

7. It's five ... five

a. past b. pasts c. pass

8. He shelves on the ... have math and science books.

a. left b. middle c. back

9. In physical Education, he learn ... volleyball.

a. playing b. play c. to play.

10. ... is my favorite subject at school because I love animals and plants.

a. Math b. Biology c. History.

11. We have four.. today.

a. classes b. class c. period.

12. The class ... at 7 o'clock in the morning.

a. start b. starts c. ends

13. ... do you go to bed? – at half past ten.

a. What b. When c. What time.

14. ... does Nga have history? – On Monday and Thursday

a. When b. What time c. How long

15. He looks different ... his father.

a. at b. with c. from

16. Students have two ... each day.

a. 20- minutes breaks b. 20- minute breaks c. 20- minute break.

17. The United States' library of Congress is one of the ... libraries in the world.

a. larger b. largest c. larger than

18. ... novels are very interesting.

a. These b. This c. that

19. I'm very ... to see you here.

a. pleased b. please c. pleasing

20. Hurrah ! we'll have a day.. this week.

a. on b. off c. of.

ĐÁP ÁN

I.

1. b. 2.b 3.a 4.a 5.b 6..a 7.c 8.b 9.a 10.a

11.c 12.a 13.a 14.b 15.b 16.c 17.a 18.a 19.a 20.b

II.

1.b 2.b 3.b 4.a 5. A 6.c 7.a 8.a 9.a 10.b

11.a 12.b 13.c 14.a 15.c 16.b 17.b 18.a 20.b

5. Đề số 5

Bài 1: Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống.

1. We have four .... today: Math, History, English and Music.

a. classes b. schedules c. activites d. classrooms

2. I like English most. It's my .... subject.

a. interesting b. favorite c. important d. difficult

3. In .... I learn to cook and what our bodies need.

a. Physics b. Literature c. Home Economics d. History

4. In Geography, we study the world, .... rivers and mountains.

a. its b. it's c. it d. our

5. Schools in the USA are a little different .... schools in Viet Nam.

a. at b. with c. from d. for

6. American students have two .... each day.

a. 20-minutes breaks b. 20-minute breaks

c. 20-minute break d. 20-mintutes break

7. The United State's Library of Congress is one of .... Libraries in the world.

a. larger b. largest c. the largest d. the most large

8. Thank for all your help?

- ..... .

a. You're welcome b. I do like

c. Good job d. That's not bad

Bài 2: Chia động từ.

1. What .... Lan and Hoa (do) .... now?

- They (read) .... books in the library.

2. We (arrive) .... around six tomorrow.

3. Hurry up! We (wait) .... for you.

4. Nam (go) .... to the English club every Saturday.

5. He is learning (play) .... the guitar.

6. My father (travel) .... to Nha Trang next week.

7. I have a computer, but I (not use) .... it much.

8. You can (find) .... math books on the racks in the middle.

Bài 3: Đặt câu hỏi cho các từ gạch dưới.

1. It's a quarter past ten.

2. We have Chemistry on Wednesday and Friday.

3. My family has lunch at 11.30.

4. They are playing soccer in the stadium.

5. Quang is studying Math.

6. The children are going to the museum by bus.

7. The school library has about two thousand book.

8. You can find newspaper on the rack near the librarian's desk.

Bài 4: Cho dạng đúng của các từ trong ngoặc.

1. History is an .... subject. (interest)

2. They have .... in finding a suitable apartment. (difficult)

3. The most popular afer school .... are football and basketball. (act)

4. The company has only 60 .... . (employ)

5. The .... way to travel is by plane (fast)

6. Her English is .... than mine. (good)

7. What a .... party! I'd like to go home. (bore)

8. Few students like him. He is an .... teacher. (popular)

Bài 5: Đọc kỹ lá thứ sau đó viết TRUE (T) hoặc FALSE (F) cho các khẳng định sau.

Dear Peter

Thank you for your letter. It 's very interesting to know schools in the USA. I think school in Viet Nam are a little different. Vietnames students usually wear school uniform when they are at school. Classes start at 7.00 each morning and end at 11.15. Students have a 30-minute break after three periods. At break, many students play games. Some go to the canteen and buy something to eat or drink. Others talk together. Our school year lasts for nine months, from September to May. Then we have a three-month summer vacation.

Please write soon and tell me about your summer vacation.

Your friend.

Hoa

1. Schools in Viet Nam are the same as school in the USA.

2. There is no school uniform in Viet Nam.

3. Classes last from seven to a quarter past eleven.

4. Students have a break after the second period.

5. Most student play game at break.

6. The school year begins in September.

7. Summer vacation lasts for three months.

Bài 6: Viết lại câu.

1. Where do you live?

What's ....................... ?

2. The blue dress is cheaper than the red one.

The red dress is ............. .

3. Nam is taller than any students in his class.

Nam is the ................... .

4. We have a break that lasts thirty minutes.

We have a .................... .

5. When is your birthday?

What's ....................... ?

6. It's difficult to find an apartment in Ha Noi.

It's not ..................... .

ĐÁP ÁN

Bài 1

1a 2b 3c 4a

5c 6b 7c 8a

Bài 2

1. are...doing - are reading.

2. will arrive

3. are waiting

4. goes

5. to play

6. is going to travel

7. don't use

8. find

Bài 3

1. What time is it?

2. When do we/you have Chemistry?

3. What time does your family have lunch?

4. Where are they playing soccer?

5. What is Quang studying?

6. How are the children going to the museum?

7. How many books does the school library have?

8. Where can I find newspapers?

Bài 4

1. interesting

2. difficulty

3. activities

4. employees

5. fastest

6. better

7. boring

8. unpopular

Bài 5

1F 2F 3T 4F 5T 6T 7T

Bài 6

1. What's your address?

2. The red dress is more expensive than the blue one.

3. Nam is the tallest student in his class.

4. We have a thirty- minute break.

5. What's your date of birth?

6. It's not easy to find an apartment in Ha Noi.

---

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Ngô Mây. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

ADMICRO

 

YOMEDIA
OFF