ON
YOMEDIA

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Bắc Hà

Tải về
VIDEO_3D

Mời các em cùng tham khảo Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Bắc Hà đã được Hoc247 biên soạn dưới đây. Tài liệu giới thiệu đến các em các dạng đề học kì 2 phong phú và đa dạng. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích trong quá trình học tập của các em. 

 
 
YOMEDIA

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

TRƯỜNG THCS BẮC HÀ

1. Đề số 1

Bài 1: Tìm từ có phát âm ở phần gạch chân khác với các từ còn lại. (0.5 điểm)

1. a. disease      b. sweater      c. measure      d. pleasant

2. a. worked       b. forced       c. visited      d. laughed

Bài 2: Chọn đáp án đúng trong ngoặc. (2.5 điểm)

1. How .... is the school bag? - 250000 dong. (many – much – long – far)

2. Some teenagers enjoy .... . (roller skate – roller –skating –  roller skates – to roller skate)

3. My neighbor took care .... our cat while we were away on holiday. (of – to – for – on)

4. They .... a lot of souvenirs for their parents yesterday. (buy – buying – bought – will buy)

5. Minh has a cavity .... he eats too much chocolate and candy. (for  – to – because – so)

6. People can explore the ocean floor in a .... . (submarine – ship – boat – plane)

7. .... ! The teacher is coming (Not shout – Don't shout – Aren't shout – Didn't shout)

8. .... your friend at the airport tomorrow? (You will meet – Do you meet – You meet – Will you meet)

9. The post office is .... the bank and the bookshop. (among – in front – between – next)

10. We didn't .... to Hoa's birthday party last week. (went – go – going – to go)

Bài 3: Ghép câu trả lời ở cột B với câu phù hợp ở cột A. (1 điểm)

              A                                                       B

1. They didn't go camping last Saturday.       a. No, let's not. It's dangerous.

2. Would you lend me your mobile phone?  b. What about goig to the swimming pool.

3. It's too hot now.                                          c. And neither did my brother.

4. Let's swim across the river.                        d. Sorry. I neet it.

Bài 4: Viết lại câu, bắt đầu với các từ đã cho. (2 điểm)

1. He plays volleyball skillfully.

He's ........................................... .

2. Children shouldn't stay up late.

Children ought ................................. .

3. Lan and Chi ate too much cakes last night.

Lan ate too much cakes last night and so ....... .

4. What was her weight last year ?

How much ....................................... .

Bài 5: Đặt câu hỏi cho các từ gạch chân. (2 điểm)

1. It's 5km from here to Ben Thanh market.

2. I'd like some milk for breakfast.

3. Quang got good marks because he learned his lesson carefully.

4. My father was there for two weeks.

Bài 6: Chọn một từ thích hợp điền vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn. (1 điểm)

    We all want to be (1).... but many of us don't know how to keep fit. We just do anything we like without (2).... that some things we do may be harmful to our health. Here are some advice for you: Get up early every morning and don't stay up late. And remember to do morning exercises. Eating too much candy is not good (3).... your teeth, so keep away from candy and brush your teeth at leat twice a day. You (4).... lie and watch TV all day because you can be fatter. And remember to wash your hands before meals.

1. a. health       b. healthful      c. healthy      d. healthily

2. a. to know      b. knowing        c. know         d. knew

3. a. for          b. about          c. on           d. to

4. a. aren't       b. oughtn't       c. not          d. shouln't

Bài 7: Đọc đoạn văn, sau đó viết True, False với các khẳng định sau. (1 điểm)

     Baseball is the most popular sport in America now. Where did baseball come from? No one knows for sure. Many people believe that idea came from a game played by children in England. Other people believe that a man maned Banner Doubleday invented the game in Cooperstown, New York in 1831. The first teams played only for fun, not money. But baseball was very popular from the start. The first professional team appeared in 1869.

1. Americans don't like playing baseball any more.

2. They invented baseball in 1869.

3. Lots of people enjoyed it from the beginning .

4. At first, they played baseball just for fun.

ĐÁP ÁN

Bài 1

1a     2c

Bài 2

1. much         2. roller-skating       3. of       4. bought

5. because               6. submarine      7. Don't shout

8. will you meet         9. between        10. go

Bài 3

1c      2d      3b       4a

Bài 4

1. He's a skillful volleyball player.

2. Children ought to bo to bed early.

3. Lan ate too much cakes last night and so did Chi.

4. How much did she weight last year?

Bài 5

1. How far is it from here to Ben Thanh Market?

2. What would you like for breakfast?

3. Why did Quang get good mark?

4. How long was your father there?

Bài 6

1c      2b      3a      4d

Bài 7

1. False     2. False     3. True     4. True

2. Đề số 2

Bài 1: Tìm từ có phát âm ở phần gạch chân khác với các từ còn lại. (0.5 điểm)

1. a. weighed      b. checked        c. balanced      d. polished

2. a. scales       b. cartoons       c. dentists      d. symptoms

Bài 2: Chọn đáp án đúng trong ngoặc. (2 điểm)

1. Chi .... a new pair of shoes yesterday. (buys – bought – was bought   – is going to buy)

2. This is a very .... football match. (interest – interested –  interesting – interestingly)

3. How .... does this dress cost? - 200.000 dong. (much – many – often  – long)

4. Oxford is the .... University in the world. (most oldest – older – old – oldest).

5. Minh is always late for school, he ought .... up late. (to no say – not to stay – no stay – stay not)

6. I'd like .... some orange juice. (having – have – to have – had)

7. They .... a new video game next month. (will introduce – introduce – introducing – introduced)

8. My younger brother is very interested .... studying history. (at – in – on –about)

Bài 3: Ghép câu trả lời ở cột B với câu phù hợp ở cột A. (1 điểm)

             A                                                                    B

1. Mrs Hoang prefers ice–cream.                               a. She should run every day.

2. Chi's aunt is overnight.                                           b. Sorry. I need it.

3. What's wrong with Lien?                                        c. And so does her child

4. Would you please lend me your dictionary?          d. She has a stomachache.

Bài 4: Sắp xếp các từ theo đúng thứ tự để tạo thành câu. (1 điểm)

1. eat / remember / we / to / sensibly / must.

2. Hoa / used / the /to /will / life / soon / in / get city.

3. like / dinner / house / would / have / tonight / you / at/ to / my ?

4. wash / more / ought / the / carefully / you / to / vegetables.

Bài 5: Đặt câu hỏi cho các từ gạch chân. (1 điểm)

1. It took Lan thirty minutes to finish this test.

2. I felt sick after eating that food.

3. We should play sports to keep our bodies fit.

4. Simon is in a lot of pain now because he has a toothache.

Bài 6: Chọn một từ thích hợp điền vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn. (1.5 điểm)

   You have problems with your (1).... ? You think that you are too short? You easily feel tired? How to solve these problems? Very simple, just play sports.

   Walking is the simplest sport for you. You may think that it's so boring, but you can enjoy walking (2).... talking with friends. Just walk to school every day, you'll discover that your health is better day by day. If you don't have much time, you can ride your bike (3).... school. Riding a bicycle is also good exercise. If you want to be taller, why don't you try swimming? But remember to be careful (4).... deep swimming pools can be very (5).... . Basketball and volleyball can also help you improve your height.

   You don't need to be skillful at these sprots, just play them to get a (6).... life.

1. a. weight       b. weighted       c. weight           d. weights

2. a. and          b. but            c. than             d. from

3. a. during       b. to             c. on               d. at

4. a. because of   b. because        c. when             d. why

5. a. danger       b. dangerously    c. dangerousness    d. dangerous

6. a. health       b. unhealthy      c. healthy          d. healthily

Bài 7: Đọc đoạn văn, sau đó viết True, False với các khẳng định sau. (1 điểm)

   Thank you for calling the North London Arts Cinema. It open 7 days a week, showing a variety of British and foreign films. Next week we still show an Italian film called "Midnight Meeting". It is set in  Milan in the 1950s. You can see that film from Monday to Thursday. It  will be on twice a day in the evenings. That's at 6:45 and 9:15. The  film lasts two hours and fifteen minutes. Tickets are 4 Pounds, but  there is a special student ticket at 2.80 Pounds. Please bring your  student card if you want the cheaper ticket.

1. Midnight Meeting" is on at the North London Arts Cinema next week.

2. This film is from France.

3. We can see it at 6:45 pm to 9:15 am.

4. You can buy cheaper tickets if you are students.

Bài 8: Viết lại câu, bắt đầu với các từ đã cho. (2 điểm)

1. What's your daughter's age?

How .................................................. ?

2. Minh wasn't at home last night, and the neither were his parents.

Minh wasn't at home last night, and his ............... .

3. Thanh speaks English fluently.

Thanh is ............................................... .

4. Nam likes staying at home better than going to the zoo.

Nam prefers ............................................ .

ĐÁP ÁN

Bài 1

1. a          2. c

Bài 2

1. bought          2. interesting     3. much               4. oldest

5. not to easy     6. to have         7. will introduce     8. in

Bài 3

1c      2a      3d      4b

Bài 4

1. We must remember to eat sensibly.

2. Hoa will get used to life in the city soon.

3. Would you like to have dinner at my house tonight?

4. You ought to wash the vegetables more carefully.

Bài 5

1. How long did it take Lan to finish this test?

2. How did you feel after eating that food?

3. What shoud we do to keep our bodies fit?

4. Why is Simon in a lot of pain now?

Bài 6

1c       2a       3b

4b       5d       6c

Bài 7

1. Fale      2. False      3. False      4. True

Bài 8

1. How old is your daughter?

2. Minh wasn't at home last night and his parents weren't either.

3. Thanh is a fluent English speaker.

4. Nam prefers staying at home to going to the zoo.

3. Đề số 3

I. Choose the word having different stress from the others

1. A. harvest      B. parade

    C. music      D. pumpkin

2. A. offer      B. prefer

    C. abroad      D. arrive

3. A. famous      B. joyful

    C. usual      D. alone

4. A. exist      B. avoid

    C. support      D. notice

5. A. hungry      B. disease

    C. spacious      D. danger

II. Choose and circle the best answer.

1. Many ……………. (cultural/ romance/ disappointed/ annoyed) and artistic activities are held as the part of the flower festival in Da Lat.

2. Wind, hydro and solar are ………. (modern/ renewable/ non-renewable/ new) energy sources.

3. Nick washes his hand a lot, (so/ and/ but/ although) he doesn’t have flu.

4. At a seasonal festival, people race down the hill to (break/ catch/ buy/ eat) cheese.

5. (When/ How/ Why/ Where) were you born? – In March

6. We will cut down on the use of natural gas because it is …….… & harmful to the environment.

   A. plenty      B. limited

   C. available      D. abundant

7. Which of the following is NOT non-renewable source of energy ?

   A. oil      B. wind

   C. natural gas      D. coal

8. Some new energy-saving bulbs …………. in the dining-room.

   A. will put      B. will be putting

   C. will be put      D. will being put

III. Rewrite the second sentences, keeping the meaning unchanged

1. They will use solar energy to protect the environment.

→ Solar energy …………………………………………………………………..

2. Although she eats lots of food, she is still very slim.

→In spite of …………………………………………………………………..

3. What is the distance between Hanoi and HCM city?

→ How far …………………………………………………………………..?

4. Although she is so young, she sings beautifully (age)

→ In spite of …………………………………………………………………..

5. I find English interesting.

→ I am …………………………………………………..…

6. Our roof will be fixed tomorrow.

→ They……………………………………………………..

7. They will show flying cars to the public when they finish it.

→ Flying cars ……………………………………………………………………..

8. They will install solar panels on the roof of our house next week.

→ Solar panels ………………………………………………………………………

9. We will be using biogas for cooking and heating at this time next month.

→ Biogas …………………………………………………………………………

10. People won’t burn fossil fuels for energy in the future.

→ Fossil fuels ……………………………………………………………………………

IV. Put the verbs in correct tenses

1. …………………..you (wait) ………………………for her when her plane arrives tonight?

2. Don’t phone me between 7 and 8. We (have) ………………….………….. dinner then.

3. I (send) ………………….………….. you my book tomorrow.

4. We hope the new Director (find) ………………….………….. more jobs for his employees.

5. Nam is a hard-working student. He (pass) ……………….…………. the exam easily this year.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word having different stress from the others

1. B

2. A

3. D

4. D

5. B

II. Choose and circle the best answer.

1. cultural

2. modern

3. so

4. catch

5. when

6. B

7. B

8. C

III. Rewrite the second sentences, keeping the meaning unchanged

1. Solar energy will be used to protect the environment.

2. In spite of eating lots of food, she is still very slim.

3. How far is it from Hanoi to HCM city?

4. In spite of her young age, she sings beautifully.

5. I am interested in English.

6. They will have their roof fixed tomorrow.

7. Flying cars will be shown to the public when finished.

8. Solar panels will be installed on the roof of our house next week.

9. Biogas will be used for cooking and heating at this time next month.

10. Fossil fuels won’t be burnt for energy in the future.

IV. Put the verbs in correct tenses

1. Will you be waiting

2. will be having

3. will send

4. will find

5. will pass

V. Read the following passage and decide if it is T or F

1. T

2. F

3. F

4. T

5. F

6. T

7. T

8. T

VI. Read the passage then answer the questions

1. Tet Nguyen Dan or Tet

2. Yes, it is.

3. It begins between 21th January and 19th February

4. They tidy their houses, cook special food, clean and make offerings on the family altars.

5. Yes, they do

6. No, it does not

7. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year

4. Đề số 4

A. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Find the words which has a different sound in the part underline.

1. A. abundant      B. travelling

    C. character      D. biogas

2. A. diverse      B. drive

    C. invention      D. crime

3. A. designs      B. sails

    C. pedals      D. pollutes

II. Find the words which has a different stress pattern.

1. A. exist      B. avoid

    C. support      D. notice

2. A. hungry      B. disease

    C. spacious      D. danger

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

1. __________ the traffic was bad, I arrived on time.

   A. Despite      B. In spite of

   C. However      D. Although

2. It takes me two hours___________ that letter.

   A. to write      B. write

   C. writing      D. for writing

3. I’m tired of ___________ nothing to do at home.

   A. to have      B. have

   C. having      D. had

4. Please tell him to __________ the light. It is getting dark.

   A. turn on      B. turn up

   C. turn over      D. turn off

5. I am sure I locked the door. I clearly remember __________ it.

   A. to lock      B. to have locked

   C. locking      D. lock

6. We didn’t go out __________ it was raining.

   A. although      B. because

   C. in spite of      D. despite

7. An is a hard-working student. I think An___________ pass the exam easily.

   A. would      B. has

   C. was      D. will

8. In order to save energy, don’t forget to __________ the lights before you leave.

   A. turn      B. turn on

   C. turn off      D. turn of

9. The energy consumption__________ as much as possible.

   A. will reduced      B. will be reduced

   C. be reduced      D. reduced

10. My father __________ a lot last year but this year he doesn’t any more.

   A. used to smoke      B. smokes

   C. gets used to smoke      D. smoking

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

1. Solar panel is installed on the _ _ _ _ of a house to receive the energy from the sun.

2. Solar _ _ _ _ _ _ can be cheap, clean and effective.

3. The personal hover _ _ _ _ _ _ _ floats above the ground.

4. It is dangerous if these _ _ _ _ _ _ crash land.

5. A _ _ _ _ can float.

ĐÁP ÁN

A. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Find the words which has a different sound in the part underline.

1. A

2. C

3. D

II. Find the words which has a different stress pattern.

1. D

2. B

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

1. D

2. A

3. C

4. A

5. C

6. B

7. D

8. C

9. B

10. A

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

1. roof

2. energy

3. scooter

4. planes

5. boat

B. READING:

I. Read the passage and tick (√) True or False. (1,5ps)

Statements

True

False

1. Many people aren’t interested in the problems of energy.

 

2. The word “energy” is familiar and close to everyone’s daily life.

 

3. Energy is heard, said, discussed day after day.

 

4. We can’t watch TV without energy.

 

5. The supply of energy on earth is unlimited. It can provide us forever.

 

6. If we want to continue to live in a safe and sound world, we have to save energy.

 

II. Read the passage again and answer the questions.

1. The price of energy is getting higher and higher.

2. Students’ answer. (I turn off lights, TV, electric fans before leaving the room.)

C. WRITTING:

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones.

1. Renewable energy will be used in the future.

2. This school is ours.

II. Rearrange the words to make meaningful sentences.

1. Solar energy will be used in the world by many countries.

2. How will you travel from one place to another?

3. We will reduce the use of electricity to save our energy.

4. There are always traffic jams during rush-hours.

5. Đề số 5

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage and decide if the statement is True or False.

   In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days and it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors and heavy curtains.

   Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they do not have enough insulation and the heat goes out through the windows, the doors and up the chimney.

   Because of the climate, people in Britain have to send a lot of money on heating. Many houses have special system called “central heating”. The heats all the rooms and, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.

   New houses are much better. They have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.

............. 1. The weather is not very good, so British people spend much time at home.

............. 2. The heat goes out through the windows, the doors and up the chimney.

............. 3. People have to spend a lot of money on heating because the climate is quite bad.

............. 4. Houses without central heating rarely have gas, electric or coal fires.

............. 5. New houses usually have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.

II. Read the text about Kirsten Dunst and answer the questions that follow.

Kirsten Dunst was born in New Jersey , USA, in 1982. Her acting career began at the age of three when she appeared in her first TV advert. She made her film debut with a small part in Woody Allen’s New York Stories (1989).

In 1994, she got her big break in Interview with the Vampire, performing with famous megastars Brad Pitt and Tom Cruise. Her performance as a creepy kid earned her Golden Globe nomination, the MTV Award for Best Breakthrough Performance and the Saturn award for Best Young actress.

Over the next few years, she started in more hit movies including Little Women (1994), Jumanji (1995), the romantic Get Over It (2001) and Mona Lisa Smile with Julia Roberts (2003). However, her most successful films are the Spider-Man film (2002-2004) with Tobey Maguire, where she plays the parts of superhero Spider-Man’s girlfriend, Mary Jane.

1. When and where was Kirsten Dunst born?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. What was the first film?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. What part did she play in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. What awards did she win for her performance in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

5. What are her most successful films?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage and decide if the statement is True or False.

1. T

2. T

3. F

4. F

5. T

II. Read the text about Kirsten Dunst and answer the questions that follow.

1. She was born in USA in 1982

2. It was New York stories.

3. She played the part of a creepy kid.

4. She won the MTV award for Best Breakthrough Performance and the Saturn award for Best Young Actress.

5. Her most success films are the Spider-Man films.

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. How far is it from your house to school?

2. How does he go to school?

3. How long did it take you to walk to school?

4. When will you go to the Flower Festival in Da Lat?

II. Complete the sentences with the correct form of the words in brackets.

1. performance(s)

2. cultural

3. seasonal

4. carelessly

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. It’s over 20 kilometers from my house to Ha Noi.

2. My brother used to watch TV in his free time last year.

3. Much biogas will be used in the countryside in the future.

4. These are Lan’s flowers.

---

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Bắc Hà. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt !

 

 

 


ERROR:index hoc247netdocument: query error: no field 'topic' found in schema

 

YOMEDIA
1=>1