ON
YOMEDIA
VIDEO_3D

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

II. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.
Question 6. A. recycle B. medical C. chemical D. athletic
Question 7. A. pollute B. botanic C. contaminate D. economy
Question 8. A. into B. history C. tiny D. disease
III. Choose the word which is stressed differently from the rest.
Question 9. A. national B. grammatical C. medical D. chemical
Question 10. A. athletic B. historic C. dramatic D. classic
Question 11. A. scientifically B. economic C. artistic D. scientific
IV. Choose the correct answer to complete each sentence.
Question 12. Water pollution can put negative __________ on our health.
A. contamination B. affects C. effects D. problems
Question 13. A: How can light pollution __________ animals?
B: It can make animals change their behavior patterns.
A. cause B. make C. affect D. lead
Question 14. The dove is a universal __________ of peace.
A. symbolizing B. symbolize C. symbolic D. symbol
Question 15. The city has an atmosphere which is quite __________. You will never feel like that in other
places.
A. important B. normal C. unique D. common
Question 16. __________ about the storm that stroke Hanoi last night?
A. Did you hear B. Do you heard C. Have you hear D. Did you heard
Question 17. Many people __________ because of the earthquake last week.
A. did injure B. injured C. have injured D. were injured
Question 18. When I looked at the river, I knew it __________ for a long time.
A. had contaminated B. had been contaminated
C. was contaminated D. contaminated
Question 19. All flights to Ha Noi had to be cancelled __________ the storm.
A. as a result B. due to C. because D. so
Question 20. When we were young, we __________ in the river near our home.
A. used to swim B. have swum C. had swum D. were swimming
V. Find a mistake in each sentence.
Question 21. My father worked (A) in a noisy factory for (B) a long time, since (C) he suffered from hearing
loss (D).
Question 22. The River Thames flows (A) through southern (B) England and connect (C) London with (D)
the sea.
Question 23. Much (A) of the town was reconstruct (B) after (C) the tornado (D).
Question 24. Look at (A) those (B) grey clouds! It will (C) rain soon (D).
Question 25. Students might (A) only use the (B) laboratory once (C) a (D) week.
VI. Read the passge. And decide if the following statements are true (T) or false (F).

Living in Scotland

Scotland is the UK’s most northern country and has around 790 islands off its coasts – 130 of which
have people living on them. Scotland is well known for its stunning landscapes, beautiful beaches and lochs,
which are fress water lakes. There are over 600 square miles of lochs in Scotland including the most famous
one, Loch Ness.
It has a population of just over five million people which is about 8.5 per cent of the whole UK
population. Over 2 milion of these live in Glasgow and Edinburgh, and almost half of Scotland’s population
live in the Central Belt, where both the largest city (Glasgow), and the capital city Edinburgh) are located.
Scotland also hostsone of the biggest arts festivals in the world. This is commonly known as the
Edinburgh Festival but is actually made up of a number of different festivals which happen at different times
of the year, though many do take place in August and September. Many people have heard of the Fringe
Festival, but there are also the International Festival, the Film Festival, the Children’s Festival and the
Edinburgh Mela which is an intercultural festival.
Question 26. Scottish people inhabit on over 1/6 of its all islands. __________
Question 27. Scotland’s population is over 1/10 of the whole UK population. __________
Question 28. People in Scotland prefer living in other areas to big cities. __________
Question 29. There are 2 common months for Edinburgh Festival. __________
Question 30. There won’t be any special events exclusively for kids in this Festival. __________
VII. Read the passage and answer the questions.
Technology has advanced to the point where instant communication anywhere in the world is an
everyday fact of life. Technology has improved, and has a positive impact on communication as a whole in
many (31) __________ . It has increased the reliability of sending messages to others, made it easier to meet
new people and keep (32) __________ touch with friends.
Modern communication is handled by wireless signals, undersea cables, satellites and other (33)
__________ technology, ensuring the fast delivery of messages and data to any locations. The accessibility of
technology also means that you don’t need to be in any special locations like a post office or mail room to
send a message; all you need is a cell phone.
Online communication has (34) __________ the door to new ways of communicating with strangers and
taking part in communities. Chat rooms, (35) __________ forums and dating sites let people meet each other
and get to know more people without having to be there in person.
Question 31. A. methods B. means C. forms D. ways
Question 32. A. on B. out C. for D. in
Question 33. A. advanced B. high C. simple D. basic
Question 34. A. opened B. closed C. been opened D. been closed
Question 35. A. channel B. discussion C. cyber D. media
VIII. Choose the best sentence that can be made from the cues given.
Question 36. We/ use/ art/ communicate/ 200 years.
A. We will be using art to communicate in 200 years.
B. We will use art for communicating for 200 years.
C. We will have used art to communicating in 200 years.
D. We will be using art for communicating by 200 years.
Question 37. I/ look forward to/ hear/ you/ soon.
A. I am looking forward to hearing from you soon.
B. I am looking forward to hear from you soon.
C. So am I looking forward to hear from you soon.
D. I look forward to hear from you soon.
Question 38. The number/ English speakers/ increase/ recent years.
A. The number of English speakers increase in recent years.
B. The number of English speakers have increased in recent years.
C. The number of English speakers increased in recent years.
D. The number of English speakers has increased in recent years.

Question 39. According/ latest report/ the number/ people/ injured/ typhoon/ nearly/ 150.
A. According to the latest report, the number of people injured in the typhoon was nearly 150.
B. According to the latest report, the number of people were injured in the typhoon were nearly 150.
C. According to lastest, the number of people injured in the typhoon were nearly 150.
D. According to the lastest report, the number of people have injured in the typhoon was nearly 150.
Question 40. Tsunamis/ also/ refer/ the public/ tidal waves.
A. Tsunamis also referred to the public as tidal waves.
B. Tsunamis also refer to the public as tidal waves.
C. Tsunamis is also referred as the public as tidal waves.
D. Tsunamis are also referred to the public as tidal waves.
_________THE END___________

Theo dõi Vi phạm
ADSENSE

Trả lời (7)

 
 
 
  • 9. b  10. a 11. a    12.c   13.c   14.d    15.d  16.a   17.d     18.b   19.b  20.d    21.a    23.b   24.c 25.a  36.b    .37.a   38.d  39.a 40.c 
     bài đọc bạn tự làm nha bài 2 khong có gạch chân 

     

      bởi Nhật Thiên Minh 05/05/2019
    Like (1) Báo cáo sai phạm
  • 6. D

    7. A

    8. A

      bởi Thanh Hương 08/05/2019
    Like (0) Báo cáo sai phạm
  • 13 c

    14  d

    15d

    18b

      bởi Trịnh Đức Anh 08/05/2019
    Like (0) Báo cáo sai phạm
  • 6.D

    7.A

    7.A

     

      bởi Linh Pulli 11/05/2019
    Like (0) Báo cáo sai phạm
  • 6. D

    7. A

    8. A

    9. b

    10. a

    11. a

    12.c

    13.c

    14.d

    15.d

    16.a

    17.d

    18.b

    19.b

    20.d

    21.a

    23.b

    24.c

    25.a

    36.b

    37.a

    38.d

    39.a

    40.c

      bởi vũ hoàng lân 01/07/2019
    Like (0) Báo cáo sai phạm
  • dài quá bn ơi

      bởi Đinh Trí Dũng 31/07/2019
    Like (0) Báo cáo sai phạm

Nếu bạn hỏi, bạn chỉ thu về một câu trả lời.
Nhưng khi bạn suy nghĩ trả lời, bạn sẽ thu về gấp bội!

Lưu ý: Các trường hợp cố tình spam câu trả lời hoặc bị báo xấu trên 5 lần sẽ bị khóa tài khoản

Gửi câu trả lời Hủy
AMBIENT

Video HD đặt và trả lời câu hỏi - Tích lũy điểm thưởng

MGID

Các câu hỏi mới

  • Rewrite each sentence using "noun/ adj to V" and the given word in brackets. 1. She is excited that she gets first prize in the competition. (excited) __________________________________________________

    13/08/2021 |   0 Trả lời

  • 14/08/2021 |   0 Trả lời

  • You are too young (understand).

    14/08/2021 |   1 Trả lời

  • After (swim) I felt cold.

    14/08/2021 |   1 Trả lời

  • Do not (touch) these wires.

    13/08/2021 |   1 Trả lời

  • (Collect) stamp is Nga's hobby.

    14/08/2021 |   1 Trả lời

  • Please (help) me!

    14/08/2021 |   1 Trả lời

  • It is difficult (park).

    14/08/2021 |   1 Trả lời

  • (Smoke) is forbidden.

    14/08/2021 |   1 Trả lời

  • Instead of (feel) sorry for yourself, do some work for charity.

    13/08/2021 |   1 Trả lời

  • Giúp e vớiii bài học ko phải đâu ạ mọi người giúp e câu trong hình với ạ!!!

    15/08/2021 |   1 Trả lời

  • Chia đọng từ

    16/08/2021 |   0 Trả lời

  • 1. They (visit) ______ us next weekend.  *

    2. They (go) ______ to Europe by plane.  *

    3. We (eat) ______ out tonight.  *

    4. When ______ you (leave) ______ for Rome? I hear that Charlene (leave) ______ next Saturday.  *

    5. My brother (come) ______ to visit me next week.  *

    6. What time ______ you (go) ______ to movies tonight? Ron says that he (go) ______ at nine o’clock. 

    7. We (get) ______ up early tomorrow morning and go fishing.  *

    8. She (drive) ______ to California.  *

    9. When ______ Ms. Green (come) ______ to see you?  *

    10. Tony says that he (leave) ______ for Chicago on the fifteenth.  *

     

    17/08/2021 |   0 Trả lời

  • 19/08/2021 |   0 Trả lời

  • gflàm hộ tui đii

    19/08/2021 |   0 Trả lời

  • Imagine you are Andy.You have taken part in"Save the earth",an environmental organization.Write an email(about 100-120 words) to Mary. I your email, you should:

    - Explain the reasons why you want to take part in this organization

    - Tell what you have done and your future plan

    - Recommend Mary to join this organization

    From: Andy.Nguyen@email.com

    To: Mary.Tran@email.com

    20/08/2021 |   0 Trả lời

  • 23. “May I speak to Dr. Paine, please?” – “Sorry, he ……. a patient at the moment. Can I help you?"

    A. is seeing          

    B. have been seeing           

    C. was seeing         

    D. has been seeing

    21/08/2021 |   2 Trả lời

  • Before Gutenberg (1394 – 1468), all books had to be copied by hand. The so-called ‘manuscripts’ of medieval times were laboriously hand-written, often by monks who had devoted years the work. Earlier attempts had been (3) _________ to produce printing ‘blocks’. The designs on playing cards (4) _________ example were carved from wooden blocks which were inked and (5) _________ printed onto cards. There are even examples of whole pages in books being hand carved and printed. Gutenberg however came up with the idea of printing using, not whole page blocks, but letter blocks. (6) _________ he was a goldsmith by trade, he knew how to mould metal into (7) _________ shape was needed. He made thousands of tiny blocks of ‘type’, (8) _________ with a letter raised on it, which could be lined up and clamped into position in a ‘forme’ (page block). The type could be linked, paper laid on top, and the whole thing compressed by turning a handle. When released, the paper had the page printed on it. Years of work went into this invention. Gutenberg (9) _________ to make the letters, develop an ink which would cling to metal (most didn’t), build the forme, and above (10) _________ find the money to do all this while not working as a goldsmith.

    24/08/2021 |   0 Trả lời

  • Chọn đáp án. 1.i suppose (when,that,how)she will do it.2.(to walk,walked,walking) in the street, i felt the air very fresh.3.don't let the children cross the road( themselves, by themselves, by them, them self) .

    25/08/2021 |   3 Trả lời

  • Do you want to go abroad for higher study or not? Why / Why not? Give reasons for your answers with specific examples (120 - 150 words )

    29/08/2021 |   0 Trả lời

  • 9. Our children behave much better than their. 

    => Their children...... 

    29/08/2021 |   1 Trả lời

  • Choose the word or phrase that best completes each sentence below.
    6. A boy is ___________ the buffalo in the rice field.
    A. playing   B. fighting   C. herding   D. running
    7. There are not many high buildings to block ____________ in our village.
    A. view   B. a view   C. some views  D. the view
    8. Terraced fields are often found in ___________ area.
    A. mountain   B. mountainous  C. mountaineer  D. mountainful
    9. Vietnam is a country of great ____________ with 54 ethnic groups.
    A. diversity   B. diversed   C. diverse   D. diversion
    10.  For Vietnamese people living in the countryside, rice is the main ___________ crops.
    A. agriculture  B. agricultural  C. agribusiness  D. agricultures
    11.  Important decisions of the whole tribal group are often made in the _______ house.
    A.communal   B. communication  C. communicate  D. common
    12.  Many Vietnamese ethnic minority students are studying at ___________ schools.
    A. private   B. international  C. national   D. boarding 
    13.  During Tet holiday, many _________ festivals are held among different ethnic groups in Vietnam.
    A. religion   B. religiousity   C. religious   D. religiously
    14.  Vietnamese government have made great effort to __________ traditional cultural indentifies of each minority group.
    A. change   B. preserve   C. collect   D. store
    15.  The Cham has a __________ of wet rice cultivation.
    A. tradition   B. traditional   C. traditionally  D. traditioned

    29/08/2021 |   0 Trả lời

  • 1.  "Is it far to Stamford?" "Not at all. It’s  only a                from here."

    A. step in the right direction                                 B. bird's eye view

    C. short cut                                                        D. stone's throw

    2. Customers made a formal ..  (complain) about the way they were treated.

    3. I bound hand and foot, so was ..(power) to escape.

    4. Her parents are very (easy.) They let her do what she wants.

    5. check giúp mình:

    I'm sure City will win.--> I'm bound to City will win.

    01/09/2021 |   0 Trả lời

  • The reading passage has seven paragraphs A-G. Choose the correct heading for each paragraph from the list of headings below.

    List of Headings

    i Time and technological development

    ii A problem for those researching attitudes to time

    iii Learning the laws of time for intercultural

    understanding

    iv Time and individual psychology

    v Comparing the value of time for different groups

    of workers

    vi Research and conclusions on the speed different

    nationalities live at

    vii The history of time measurement

    viii Attitudes to time and authority - a cross-cultural

    relationship

    ix Variation in theoretical views of time

    x Attitude to time as an indication of cultural and

    individual differences

     

                                         Answer

     

    1 Paragraph A          ......................

    2 Paragraph В          ......................

    3 Paragraph С          ......................

    4 Paragraph D          ......................

    5 Paragraph E           ......................

    6 Paragraph F           ......................

    7 Paragraph G          ......................

    CLOCKING CULTURES

    What is time? The answer varies from society to society

    A If you show up a bit late for a meeting in Brazil, no one will be too worried. But if you keep someone in New

    York City waiting for ten or fifteen minutes, you may have some explaining to do. Time is seen as relatively flexible in some cultures but is viewed more rigidly in others. Indeed, the way members of a culture perceive and use time tells us about their society's priorities, and even their own personal view of the world.

     

    B Back in the 1950s, anthropologist Edward T Hall described how the social rules of time are like a 'silent

    language' for a given culture. These rules might not always be made explicit, he stated, but 'they exist in the

    air'. He described how variations in the perception of time can lead to misunderstandings between people

    from separate cultures. 'An ambassador who has been kept waiting by a foreign visitor needs to understand that

    if his visitor "just mutters an apology", this is not necessarily an insult,' Hall wrote. 'You must know the

    social rules of the country to know at what point apologies are really due.'

     

    C Social psychologist Robert V Levine says 'One of the beauties of studying time is that it's a wonderful window on culture. You get answers on what cultures value and believe in.' Levine and his colleagues have conducted so-called pace-of-life studies in 31 countries. In A Geography of Time, published in 1997, Levine describes how he ranked the countries by measuring three things: walking speed on urban sidewalks, how quickly postal clerks could fulfill a request for a common stamp, and the accuracy of public clocks. From the data he collected, he concluded that the five fastest-paced countries are Switzerland, Ireland, Germany, Japan and Italy; the five slowest are Syria, El Salvador, Brazil, Indonesia and Mexico.

     

    D Kevin Birth, an anthropologist, has examined time perceptions in Trinidad. In that country, Birth observes, 'if

    you are meeting friends at 6.00 at night, people show up at 6.45 or 7,00 and say, "any time is Trinidad time".'

    When it comes to business, however, that loose approach works only for the people with power, A boss

    can show up late and just say 'any time is Trinidad time', but those under him are expected to be on time. Birth

    adds that the connection between power and waiting time is true for many other cultures as well,

     

    E The complex nature of time makes it hard for anthropologists and social psychologists to investigate.

    'You can't simply go into a society, walk up to someone and say, "Teli me about your concept of time",' Birth

    says. 'People don't really have an answer to that. You have to come up with other ways to find out.'

     

    F Birth attempted to get at how Trinidadians regard time by exploring how closely their society links time and

    money. He surveyed rural residents and found that farmers - whose days are dictated by natural events,

    such as sunrise - did not recognise the phrases time is money, budget your time or time management even

    though they had satellite TV and were familiar with Western popular culture. But tailors in the same areas

    were aware of such notions. Birth concluded that wage work altered the tailors' views of time. 'The ideas of

    associating time with money are not found globally,' he says, 'but are attached to your job and the people you

    work with.'

     

    G In addition to cultural variations in how people deal with time at a practical level, there may be differences in

    how they visualise it from a more theoretical perspective. The Western idea of time has been compared to that of an arrow in flight towards the future; a one-way view of the future which often includes the expectation that life should get better as time passes. Some cultures see time as closely connected with space: the Australian

    Aborigines' concept of the 'Dreamtime' combines a myth of how the world began with stories of sacred sites and orientation points that enable the nomadic Aborigines to find their way across the huge Australian landscape. For other cultures, time may be seen as a pattern incorporating the past, present and future, or a wheel in which past, present and future revolve endlessly. But theory and practice do not necessarily go together. 'There's often considerable variation between how a culture views the mythology of time and how they think about time in their daily lives,' Birth asserts.

    04/09/2021 |   0 Trả lời

  • Gấp ạ: Fred always cycles to work, but his wife...by car ( go)

    08/09/2021 |   1 Trả lời

 

AMBIENT
1=>1
Array
(
    [0] => Array
        (
            [banner_bg] => 
            [banner_picture] => 894_1634779022.jpg
            [banner_picture2] => 
            [banner_picture3] => 
            [banner_picture4] => 
            [banner_picture5] => 
            [banner_link] => https://kids.hoc247.vn/tieuhoc247
            [banner_startdate] => 2021-09-01 00:00:00
            [banner_enddate] => 2021-10-31 23:59:59
            [banner_embed] => 
            [banner_date] => 
            [banner_time] => 
        )

)