ON
YOMEDIA

Đề thi minh họa THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Bộ GD&ĐT

Tải về
VIDEO_3D

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo, chuẩn bị cho kì thi tốt nghiệp THPT QG sắp đến, Hoc247 xin gửi đến các em Đề thi minh họa THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Bộ GD&ĐT. Tài liệu có đáp án sẽ giúp các em ôn luyện và thử sức trước kì thi quan trọng này. Chúc các em học tập tốt!

 
 
YOMEDIA

ĐỀ THI MINH HỌA THPT QG NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

BỘ GD&ĐT

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1.
A. maitained      B. promoted        C. required        D. argued

Question 2. A. tall                 B. late                 C. safe                D. same

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Question 3.
A. achieve           B. supply            C. insist             D. offer

Question 4. A. tradition          B. candidate       C. industry        D. customer

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5.  He’s American, ….?

A. won’t he              B. didn’t he                C. doesn’t he             D. isn’t he

Question 6.  The flood victims ……………..with food and clean water by the volunteers.

A. provided               B. were provided        C. providing            D. provide

Question 7.  Many students are worried……………the coming exam.

A. about                     B. on                          C. from                     D. to

Question 8.  …….it is, the more uncomfortale we feel.

A. Hotter                   B. The hotter               C. Hottest                  D. The hottest

Question 9. He was fascinated by the………….car at the exhibition.

A. red German old    B. German old red      C. old red German     D. old German red

Question 10. Mike………….his favourite program on TV when the lights went out.

A. was watching        B. is watching             C. watched                D. watches

Question 11. My uncle lives a happy life…………..his disability.

A. because of             B. because                   C. though                   D. in spite of

Question 12. Mrs Brown will have worked at this school for 30 years……………

A. by the time she retires                               B. when she retired

C. as soon as she had retired                         D. after she had retired

Question 13. …………….the report to the manager, she decided to take a rest.

A. Having handed in B. Handed in               C. To hand in             D. Being handed in

Question 14. This restaurant is……………with those who like Vietnamese food.

A. popular                  B. popularly                C. popularise              D. popularity

Question 15. Tom’s brother asked him to ……………the music so that he could sleep.

A. close down           B. go up                      C. turn down             D. stand up

Question 16. When Linda was little, her mother used to…………..her a bedtime story every night.

A. tell                         B. speak                      C. say                         D. talk

Question 17. Students from other schools have to pay a small…………….to join the club.

A. fee                         B. fare                         C. wage                     D. salary

Question 18. As the season turns from spring to summer, some people feel a bit under the …………….and can’t concentrate fully on their work.

A. storm                     B. weather                   C. climate                  D. rain

Question 19. Jame has a cosy birthday party at home last Friday in the………….of his close friends.

A. company               B. business                  C. atmosphere            D. residence

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlinedword(s) in each of the following questions

Question 20. It’s great to go out on such a lovely day.

A. ugly                       B. beautiful                 C. old                         D. modern

Question 21. Josh’s ambition is to become a successful businessman like his father.

A. dream                    B. doubt                      C. pleasure                 D. patience

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinedword(s) in each of the following questions

Question 22. You should dress neatly for the interview to make a good impression on the interviewers.

A. untidily                 B. formally                  C. unfairly                   D. comfortably

Question 23. The Covid 19 pandemic has taken a heavy toll on the country’s aviation industry due to international travel restrictions.

A. considerably benefited                             B. negatively changed

C. severely damaged                                     D. completely replaced

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that bestcompletes each of the following exchanges

Question 24. Tim is talking to Peter, his new classmate, in the classroom.

- Tim: “How far is it from your house to school, Peter?”

- Peter: “…………..”

A. About five kilometres                               B. A bit too old

C. Not too expensive                                     D. Five hours ago

Question 25. Jack and David are talking about taking a gap year.

- Jack: “I think taking a gap year is a waste of time.”

- David: “………………… It give a gap-year takers a lot of valuable experiences”

A. I agree with you                                        B. I don’t quite agree

C. It’s right                                                    D. My pleasure

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet toindicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30

The Best Students

According to most professors, mature students are ideal students because they are hard-working and become actively involved in all aspects of the learning process. The majority of mature students have a poor educational (26)…………….but they manage to do exceptionally well at tertiary level. (27)………….many of them have a job and children to raise, they are always present at seminars and lectures and always hand in essays on time. They like studying and writing essays and they enjoy the class discussions (28)………………take place. Consequently, they achieve excellent results. In fact, as they have experienced many of life’s pleasures, they are content with their lives and this has a positive effect on their attitude, making them eager to learn.

On the other hand, despite their enthusiasm and commitment, mature students suffer fro anxiety. The fact that they have made (29)…………….sacrifies to get into university puts extra pressure on them to succeed. Nevertheless, completing a degree gives mature students a sense of achievement, (30) ………….their confidence and improves their job prospects.

Question 26. A. development                       B. background           C. basement       D. institution

Question 27. A. Although                            B. But                        C. So                  D.  And

Question 28. A. whom                                 B. which                    C. where             D. when

Question 29. every                                        B. another                  C. much              D. many

Question 30. arises                                        B. boosts                    C. mounts           D. surges

….

--(Nội dung đầy đủ, chi tiết vui lòng xem tại online hoặc đăng nhập để tải về máy)---

ĐÁP ÁN

1. B

2. A

3. D

4. A

5. D

6. B

7. A

8. B

9. C

10. A

11. D

12. A

13. A

14. A

15. C

16. A

17. A

18. B

19. A

20. B

21. A

22. A

23. A

24. A

25. B

26. B

27. A

28. B

29. D

30. B

31.B

32. D

33. D

34. C

35. A

36.C

37. A

38. B

39. B

40. A

41.B

42.A

43. B

44. D

45. D

46. A

47. C

48. A

49. B

50. D

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Đề thi minh họa THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Bộ GD&ĐT. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

 

 

 


ERROR:index hoc247netdocument: query error: no field 'topic' found in schema

 

YOMEDIA
1=>1